ATHEIST – Piece of Time

ATHEIST – Piece of Time

  • Rating: 6 / 6

I år ble det jul tidlig her i gården gitt, og den ser ut til å vare en stund også. I forrige måned dukket Atheist ”Elements” opp i postkassa, og julefeiringa kunne begynne. Denne uka dukket Piece of Time om og forlenget jula ytterligere. Som dere skjønner så kom jula tidlig her i år, og hvem vet; kanskje den vil bli ytterligere forlenget. Mangler jo fortsatt en av disse reutgivelsene til Atheist så…….

Piece of Time ja, dette er gode saker for alle som liker death metal med progresjon og tekniske finesser. Piece of Time er debuten til dette legendariske progdeath bandet. På denne skiva var Atheist en smule raskere og hardere enn hav tilfellet var på de 2 andre skivene deres. Skiva inneholder mange gode låter, men personlig falt jeg pladask for No Truth da skiva kom i 1988. Per dags dato står denne låta fortsatt veldig høyt i kurs, men jeg har åpnet for flere låter nå. Beyond er en av disse som jeg har tatt til meg og det samme kan sies om I Deny og Why Bother. Forresten, alle låtene på skiva er kongegode og derfor blir det ikke plukket ut noen favorittlåt allikevel.

På denne reutgivelsen finner man i tillegg drøssevis med bonuslåter i form av 3 av demoene til bandet. Beyond er relativt ny i Atheist sammenheng og det samme kan sies om On They Slay. På sistnevnte kalte bandet seg R.A.V.A.G.E.. Den siste demoen som er med her er Hell Hath No Mercy, som er bandets andre demo. For det meste er lyden nogenlunde bra på disse demoopptakene, og overraskende nok er den dårligst på den der de kaller seg R.A.V.A.G.E.. Mye snacks her altså for gamle fans av bandet men også de som først nå oppdager bandet av forskjellige årsaker. I utgangspunktet er Piece of Time et knakende godt album i seg selv, og når man i tillegg får disse 9 ekstra godbitene, da er som sagt julekvelden redda, og det til tross for at det kun står september på kalenderen min.