DESTRUCTION – Inventor of Evil

DESTRUCTION – Inventor of Evil

Schmier, Mike og Marc fortsetter å spy ut skiver. De er faktisk mye mer produktive etter reunionen enn hva tilfellet var før bruddet mellom Schmier og resten av bandet. Om nå det er ren kvalitet de kommer med i dag, det er en annen sak. Mye av det de gir ut låter veldig likt riffmessig og de helt store låtene blir det lengre og lengre i mellom dukker opp.

Nå har gutta forlatt Nuclear Blast og signet for AFM Records i stedet. Hvor lurt det var, vil vel vise seg, for der i gården er det vel mest heavy og power band som har sitt virke. Noen f unntak finnes der i gården også, men akkurat i skrivende stund er det kun Tankard som dukker opp i tankene mine. Uansett, nå er Destruction på AFM og deres nye produkt heter Inventor of Evil og den består av 11 låter. Min promo derimot består av 13 spor, eller for å være fordømt ærlig, så består den av 3 spor. De 2 første er låtene Soul Collector og The Calm Before the Storm. Resten er en eneste lang graut med fade in og fade out. Det er ingen pauser imellom låtene og man må faktisk følge med på displayet på spilleren får å finne ut hvor på skiva man er. Jeg hater fading på CD-er, jeg hater fading i det hele tatt, så da vet du det.

Av de 2 hele låtene på denne promoen, så er det førstesporet Soul Collector som låter mest Destruction og har mest trøkk og den rette thrash feelingen du forbinder med Destruction. På The Calm Before the Storm derimot føler jeg at gutta har nærmet seg et gammelt Destruction spor med navn Reject Emotions, dog med mye av riffene fra skiver som The Antichrist og All Hell Breaks Loose. Den er ganske kul, men muligens en smule for eksperimentell til at den typiske Destruction fansen helt skal falle for den.

Så over til fadeinfade grauten, det er ei låt som skiller seg merkbart ut fra resten. Den heter The Alliance of Hellhoundz og her har Destuction fått med seg en rekke gjesteartister på vokal. Sikkert stort for mange, men Destruction med clean vokal blir det samme som Hole in the Sky uten øl og musikk for min del. Det er i tillegg mye mer melodiøst musikalsk enn på alt det andre Destruction noensinne har gjort. AFM reklamerer med at dette skal bli den nye sounden til Destruction, men kjære vene Schmier og Mike, dette går da bare ikke an. Har dere virkelig blitt softe på gamledagene? Kutt ut dette tullet her og gjør det dere kan best, spill thrash metal slik thrash metal skal spilles; the Destruction way.

Hva skal man si om riffene til Mike på denne skiva da mon tro. De er ikke ulikt det han har gjort på de siste 3 skivene, men noe bedre er det nok. Marc fungerer bedre og bedre bakerst og leverer god og tidvis variert tromming på Inventor of Evil. Schmier selv er Schmier. Han skriker som han har gjort siden tidens morgen. Ingenting nytt der i gården bortsett fra det lille illebefinnende på Alliance og Hellhoundz da, og jeg håper du kutter ut det tullet der.

Inventor of Evil er et steg i riktig retning for Destruction, det er den klart beste skiva deres etter comebacket til Schmier, og da kan man ikke være annet enn fornøyd som gammel Destruction fan. Faan som jeg gleder meg til de kommer til Norge i høst/vinter.