CANNIBAL CORPSE – Tomb of the Mutilated

CANNIBAL CORPSE – Tomb of the Mutilated

Hammer Smashed Face, bare denne ene låta er verdt denne skiva alene. Det er sjelden ei låt har skapt så mye brudulje rundt et band som akkurat denne har gjort rundt Cannibal Corpse. Bannet i en drøss med land, låta er forbudt i Tyskland og sikkert flere land og her hjemme var det flere som satte seg til motverge da bandet skulle til Norge sist høst. Det siste var vel mer på grunn av bandet selv, men sikkert interessant for de foreningene som protesterte mot konsertene å følge tyskerne og de sure mødres forening i USA. Men nok om det og over til selve skiva.

Den åpner med Hammer Smashed Face og fortsetter med I Cum Blood, 2 meget populære låter fra Cannibal Corpse. Jeg hørte folk rope etter begge disse både i Oslo og i Trondheim under konsertene sist september. Førstnevnte låt kom begge gangene, men det ble ikke noe I Cum Blood, dessverre.

Disse 2 låtene er de mest kjente fra denne skiva og muligens også de 2 beste. Men man må også nevne Entvails Ripped From a Virgin’s cunt og Beyond the Cemetery. Ellers er låtene på denne skiva hardere og raskere enn hva tilfellet var på bandets 2 første skiver. For meg går det litt utover kvaliteten på låtene og som helhet er nok denne skiva litt svakere enn Eaten Back to Life og Butchered at Birth. Men faan, hvem bryr seg egentlig? Dette er Cannibal Corpse og du får brutal death metal med mange kule riff, dødbringende vokal og tekster om oppskårne kvinnelige kjønnsorganer, blod ellers masse deilige (?) perversiteter.

Skiva er reutgitt som en flott digipack i 2002 og da med I Cum Blood som live bonuslåt og live video. Selvskreven i enhver death metal samling.