BEINHARD – Beinhard

BEINHARD – Beinhard

De trønderske mestrene i rock anno 2003 hadde et noe annerledes bandnavn enn de fleste andre band uansett sjanger. Beinhard kalte de seg og gjorde også en god figur i landsfinalen.

De ga i fjor ut sin debut i form av en box (?) som inneholdt t-skjorte, klistremerke, buttons, patch og selvfølgelig en CD, dessverre kun med 3 låter. Kult gjort å gjøre noe sånt med sin debututgivelse. Og når den i tillegg kun ble laget i 50 eksemplarer, sier det seg selv at den fort kan bli et samleobjekt.

Nå er imidlertid bandet ute med vanlig CD. Den er selvtitulert og inneholder 6 låter derav en rocka versjon av Hound Dog. (Ja da, det er den Hound Dog du tenker på, den som Elvis sang.) For å ta denne coverlåta først, så er det et skikkelig driv i den. Flinke musikere til tross for ung alder der vokalist Erik Snoen imponerer spesielt mye; han minner veldig på en veldig ung versjon av Bon Scott (RIP). Det regner jeg med han har hørt før, og dessuten er de fleste låtene Beinhard har laget selv tydelig inspirert av AC/DC.

De 5 første låtene har gutta skrevet og laget selv. Tvers igjennom heavy rock som det lukter litt svidd av. Jeg får lyst på en øl når jeg hører skiva, og derfor sitter jeg her nå og nyter en kald en samtidig som Beinhard skiva surrer og går. Konserter med dette bandet kan ikke bli annet enn party, og party musikk er en fin betegnelse på musikken vi får på denne skiva også. Gode heavy rock riff, knall vokal og et flott komp fra bass og trommer. 80 tallet er kommet tilbake til Trondheim.