ARISE – The Beautiful New World

ARISE – The Beautiful New World

Arise har jeg vært borti før her på Eternal Terror. Jeg erindrer at det var et svensk death metal band med en god dose Gøteborg sound i musikken sin, og den har de fortsatt en del av. Men Arise skiller seg positivt ut fra mengden band som foretrekker å spille denne typen death metal. De blander en del core inn i musikken og i tillegg er det en del tunge enkle riff som gjør musikken deres både interessant og hørbar. Melodiøst er det, men med mye aggresjon og også noen partier som er på grensen til happy power metal. Det er ikke helt power, men disse partiene inneholder relativt raske og godt drivende riff som gjør at rockefoten settes i gang uten at du egentlig helt vil det. Klarer man å lage slik musikk, mener jeg at Arise gjør en glimrende jobb med å videreutvikle denne typen death metal.

Arise gjør ingenting revolusjonerende med musikken sin, de bare gjør det veldig bra og i tillegg har de veldig god lyd.

I motsetning til de fleste av bandene som sverger til denne varianten av death metal, så har Arise en vokalist som har en meget bra stemme. Han bruker den meget bra og varierer også en del ved å skrike på forskjellige måter her og der. Det er en growl variant jeg synes passer meget godt inn, og skulle kanskje ønsket at det var litt mer av den.

For å sammenligne Arise med et enkelt band, så må det bli at de er en langt bedre utgave av In Flames. Og det er da vel ikke så aller verst, og Arise fortjener all den skryt de får. For bandet er bra, og det får du fra en som slettes ikke er altfor glad i Gøteborg metal.