NILE – Annihilation of the Wicked

NILE – Annihilation of the Wicked

  • Rating: 5 / 6

All verdens Nile fans gleder seg over at bandet har kommet med et nytt album. Annihilation of the Wicked er tittelen på godbiten og har vært annonsert en god stund, og Nile skuffer ikke denne gangen heller. Det er litt mindre av de karakteristiske egyptiske instrumentalpartiene denne gangen, men massevis av brutal god Nile death metal, som selvfølgelig inneholder en god del elementer av det egyptiske. Ikke helt det samme som på de tidligere skivene, men det er der og du vil ikke bli skuffet.

Karl Sanders og resten av bandet hører helt klart til i den ypperste eliten av death metal band og er av mange kåret til verdens beste death metal band. Deres siste opus er ikke av den typen album som setter seg med en gang. Man må liksom høre den flere ganger før herligheten begynner å gripe tak i deg, men du verden som den griper tak i deg når den først gjør det.

Skiva starter med en akustisk intro som går over i den første skikkelige låta Cast Down The Heretic. Dette er en kjapp og brutal Nile låt som enten gir deg en kongeopplevelse eller skremmer vannet av deg, avhengig av om du er kjent med Nile og denne typen death metal eller ikke. Dette er også en av de 3 beste låtene på skiva. Den første av de andre 2 er tittelsporet, som har tatt riffelementer fra andre Relapse band som Origin og Cephalic Carnage samt at det er blast beats gjennom hele låta, som er til dels ultrakjapp og til dels blytung som bare Nile kan være. Den tredje låta som skiller seg ut fra den jevne mengden er sistesporet Von Unaussprechlichen Kulten; en låt som ikke er på tysk, men som handler om ei bok med samme tittel skrevet av Robert E. Howard. Boka omhandler skrekkhistorier og ble i sin tid forbudt. Noe uvant kost i en Nile setting kanskje, men skrekk er nå en gang skrekk, selv for et band som er mest kjent for sine tekster om egyptiske historier.

Skiva i seg selv er lang, så det er en kraftig dose Nile fansen får når man handler inn denne skiva. Man må heller ikke glemme at Nile kommer til Norge i høst, 2 konserter skal de avholde, 1 i Bergen og 1 i Oslo. Det gleder vi oss skrekkelig mye til, selv om det for undertegnede er et lite mysterium at bandet ikke er headliner under årets Hole In The Sky festival. Dere kan si hva dere vil, men Nile er fortsatt et av verdens beste death metal band, no doubt.