DESTRUCTION – Alive Devastation

DESTRUCTION – Alive Devastation

Denne andre liveskiva fra thrashkongene i Destruction er sluppet som Japan utgivelse og er også med som CD på Live Discharge DVD-en. Opptaket er fra bandets konsert under Wacken Open Air i 2002 og det er relativt god lyd. Schmier er i bra form til tross for at han er noe pissed under konserten grunnet problemer med både bass- og gitarlyden. Gitarproblemene toppet seg under Bestial Invasion og det er ganske kult at de har med den biten der AMP-en til Mike fucker opp grunnet for lite strømtilgang på scenen. Men gutta i crewet får ordnet opp med problemet og Destruction spiller låta om igjen.

Låtmaterialet de serverte under denne konserten er av både nyere dato og det helt eldste og det er helt klart at Destruction har blitt et meget drevet liveband. Den av gutta som imponerer mest er helt klart Mike, som er en meget dyktig gitarist. Alt er som det skal kanskje med unntak fra noen av gitarsoloene, som sikker er vanskelige å få til live, og er gjort om en del. Men ellers gjør han en meget bra jobb. Og for å ta det helt motsatte, trommis Marc er vel ikke den mest heldige med lyden på denne konserten, selv om han gjør en grei nok jobb der bak.

Av låtene er det mest morsomt å høre igjen Mad Butcher, Eternal Ban og Bestial Invasion, men en god del av det nyere materialet fungerer også meget bra live. Nailed To The Cross, Bullets From Hell, Thrash Till Death og The Butcher Strikes Back er alle knallgode låter med et drivende tempo som fungerer enda bedre live enn på skive.

Den første liveskiva til Destruction; Live Without Sense er en klassiker, men jeg synes at Destruction live anno 2002 er vel så bra som 87/88 modellen. Men det blir egentlig veldig urettferdig å sammenligne disse 2 skivene, da Live Without Sense er mikset og trikset en del på mens Alive Devastation har en mye mer livefølelse. Men begge er essensielle i enhver platesamling til thrash metal fans.