DESTRUCTION – Live Discharge DVD

DESTRUCTION – Live Discharge DVD

Når et band slipper en DVD er det som oftest gjort som hastverksarbeid, men det er ikke tilfelle med denne DVD-en fra Destruction. Her er alt gjort meget bra og den inneholder ufattelig mye kult materiale.

Hoveddelen består av livelåter fra 3 festivalkonserter; Z7 i Pratteln 2003, With Full Force i Leipzig i 2003 og Wacken Open Air i 2002. 18 låter får vi i tillegg til en trommesolo og en del småklipp fra diverse backstage og turnelivet til bandet. Masse gromt for en thrash metal fan. Av låtene er det her, som på Alive Devastation, de eldste som undertegnede setter mest pris på, men det er drøssevis med bra låter av nyere dato også her.

Ofte er det med en del bonusmateriale på disse DVD-ene som blir sluppet, men det er sjeldent at det er så mye, og så mye gromt som på denne her. Først er det et 42 minutters langt intervju der Schmier og Mike sammen med Marc forteller hele historien til bandet fra den spede barndom i 1983, album for album, bruddet med Schmier i 89, problemene med plateselskapet, re-unionen i 99 og alle utskiftningene av bandmedlemmer gjennom bandets 20 år lange levetid. Alt dette flott akkompagnert av den låta det prates om i bakgrunnen og i tillegg en del kule bilder fra disse periodene.

Så er det et par offisielle videoklipp av låtene Desecrators og The Ravenous Beast, et bildegalleri med en hel del kule bilder fra både den første og andre perioden med Schmier. En ganske kul turnerapport fra bandets turne i Australia og en festivalrapport fra bandets konsert under Wacken Open Air i 1999.

Så har vi en hel del livescener i tillegg til de 18 låtene i hoveddelen, og mye av dette er det skikkelig kult å se. Curse The Gods fra With Full Force 2003, Mad Butcher fra Z7 i 2003, The Butcher Strikes Back, Tears Of Blood, Mad Butcher og Total Devastation live fra Stuttgart 2000, den siste låta med gjestegitarist/vokalist Peter Tägtgren fra blant annet Hypocrisy og Pain. Så er det et meget kult opptak fra 1985 av Bestial Invasion og låtene Dissatisfied Existence, Thrash Attack, Unconscious Ruins og Curse The Gods fra Heavy Sound Festival i 1988. Og som dette ikke var nok, det er en fullstendig audio diskografi der du får høre kutt fra samtlige låter fra alle albumene til bandet. Masse gromt altså, og bonusmaterialet alene er verdt de få kronene denne DVD-en koster.

Men det er ikke over enda, da du i tillegg til denne DVD-en også får med Alive Devastation CD-en som bonus. Den inneholder 13 låter fra bandets Wacken Open Air konsert i 2002 inkludert den lille fuck up-en på slutten der AMP-en til Mike svikter.

Alt i alt er jeg ikke i tvil om hvilken karakter denne DVD-en skal få. Det hele er så flott sammensatt og innholdet sinnsykt bra og sekseren er i box.