DARKTHRONE – Evil Past

DARKTHRONE – Evil Past

  • Rating: 3.5 / 6

Her har vi en bootleg med demomateriale fra Darkthrone. Det står påtrykt Moonfog på baksiden, men ektheten med den logoen er vel like sannsynlig som at Fenriz egentlig heter Hank Amarillo. Skiva er utgitt av noen som kaller seg Leebress og ikke Moonfog som flere antyder i sine anmeldelser på nettet. Men denne skiva inneholder demolåter fra 1988 og 1989. Låtene fra både Thulcandra og Land Of The Frost er her i tillegg til Snowfrost, som er en uutgitt demolåt fra 1989, så det er et anstendig sett med eldre Darkthrone låter på skiva.

De tre låtene fra Thulcandra demoen fra 89 har vel de fleste Darkthrone fans hørt før, men det finnes sikkert en og annen som ikke har hatt gleden, og da skal jeg prøve å beskrive hvordan det låter her. Den første låta er instrumentalen Eon og det var den eneste av disse låtene som kom med på bandets debut Soulside Journey. Den største forskjellen på demoversjonen og album versjonen er at synthen ikke er med her og det er lagt inn et og annet utbrudd fra Nocturno Cultos side. Lyden er langt råere og jeg faktisk synes demo versjonen er vel så bra som album versjonen, om ikke bedre. Andrelåta Thulcandra er en relativ kjapp låt, med allerede her, klare black metal tendenser, og det at låta ikke var av samme typen som de som til slutt ble med på Soulside Journey, er vel mest sannsynlig årsaken til at denne låta ikke ble med. Og det er veldig synd, for Thulcandra er en veldig kul necro black metal låt der vokalen er av veldig Tom Warrior fra Celtic Frost typen. Det er den også på den siste låta fra 89 demoen til Darkthrone. Archiepielago heter den og er hakket enda mer necro, dog litt mer kompleks enn de to andre låtene på demoen.

Den andre demoen som finnes på denne skiva er Land Of The Frost fra 1988 og her er det 5 låter med dårlig lydkvalitet. Her er det en utgave av Darkthrone som jeg mener best kan beskrives som en punkete versjon av det Mayhem drev med i starten. Og mer er det ikke å si om disse låtene. Den siste låta er Snowfrost fra en uutgitt demo i 1989, og denne er veldig lik stilen Darkthrone hadde på Soulside Journey. Låta er noe lang og kan være en årsak til at den ikke ble med på nevnte skive.

Alt i alt er dette en grei bootleg, og med mindre du har alle demoene til Darkthrone, et must for fans.