BELPHEGOR – Goatreich – Fleshcult

BELPHEGOR – Goatreich – Fleshcult

Østerrikes store stygge sønner i Belphegor fortsetter å produsere skiver, og bandet blir bare bedre og bedre samt at lyden og produksjonen på skivene deres blir bare bedre og bedre. Man kan vel trygt si at bandet har hatt godt av å havne på et selskap som Napalm Records, og de har faktisk blitt litt stuerene også, uten at jeg helt skal påstå de er blitt det i det virkelige liv. Goatreich – Fleshcult er tittelen på deres nyeste verk, og her har de gått enda et steg videre i forhold til deres forrige skive Lucifer Incestus. På den var det bortimot rett fram hele tiden, mens på Goatreich – Fleshcult varierer de mye mer. De har en del roligere og ikke minst betongtunge partier. Men for de av dere som foretrekker det knallharde, Belphegor har fortsatt en drøss med knallhard, brutal og kjapp death/black metal som det lukter svidd av. Dessuten er mye av det hardeste til Belphegor på denne skiva mer death metal enn den death/black metal miksen de har kjørt med før. Men noe er det og det er en steike god extreme metal skive Belphegor har kommet med denne gangen.

Vokalen varierer mellom mørk growl, black metal skrik og en mer extreme variant. Riffene er noe annerledes her enn på de tidligere skivene til Belphegor, da de på en måte er litt mer semi melodiske sånn innimellom de mer kjappe og typisk Belphegor style. Trommene er fortsatt av typen de fleste trommeslagere bare kan drømme om, nemlig veldig hardtslående og kjappe, dog triggede, men det er de fleste i dagens extreme metal miljø. Sammen med et knippe veldig gode låter, blir dette helt klart det beste Belphegor har levert. Fortsetter de denne progresjonen framover, vil de bli veldig bra til slutt.

Goatreich – Fleshcult er en av de absolutt bedre skivene jeg har hørt hittil i 2005, da medregnet et par godbiter fra tidligere år. Du bør så absolutt sjekke ut denne skiva, den er langt bedre enn det øvrige materialet (kun Lucifer Incestus som når opp til denne) Belphegor har kommet med.