BARATHRUM – Anno Aspera

BARATHRUM – Anno Aspera

Finske Barathrum overrasket på sin forrige skive der de leverte noe de kalte black rock med enkelte death metal innslag. Nå er finnene tilbake og det med ei ny skive av den bestialske sorten. Anno Aspera heter skiva og den har fått undertittelen 2003 Years After Bastard`s Birth og da bør det ikke være noen tvil om hva dette handler om.

Barathrum har forandret litt på stilen og det er først og fremst råskapen som har fått mer plass på denne skiva i forhold til den forrige. Det er noe med både vokalen og måten låtene er satt sammen på som får undertegnede til å tenke på Carpathian Forest. Det er noenlunde i samme gata som den musikken Nattefrost og gutta fremfører. Det er mye temposkifter, men det sitter best når de fyrer opp turboen på låtene, selv om det låter fett og groovy i de tyngre og seigere partiene også. Både bassen og gitarene låter litt skitne i de tyngste partiene, og det er i beste gore stil, men oppå der har Barathrum en ond black metal vokal som gjør at dette blir noe annet enn vanlig (unnskyld at jeg sier det, men) kjedelig gore death.

Det står oppført på bandets eneste hjemmeside at dette blir den siste utgivelsen noensinne. Bandet har sluttet å spille live og er mer eller mindre gått i oppløsning. Synd for her har vi et finsk band som har servert mye bra opp gjennom årene.

10 kutt (inkludert 1 intro) er hva vi får denne siste gangen fra Lord Barathrum. Enkelte mener denne skiva minner litt om Legions Of Perkele. Uansett så er det rått, det er flere tunge gore partier, det er masse raskere partier av den onde infernalske sorten og det er akkurat passe sykt innimellom. Rett og slett en herlig blanding, og jeg må si at Barathrum vil bli savnet. Vi skal se om vi ikke får fikset et intervju med Barathrum etter hvert. I mens kan du sjekke ut bandets siste kapittel Anno Aspera.