ANAAL NATHRAKH – Domine Non Es Dignus

ANAAL NATHRAKH – Domine Non Es Dignus

Det britiske necro black metal bandet Anaal Nathrakh har skiftet beite og har signet på samme plateselskap som blant annet Tsjuder og Mayhem er på. Men det gjør ikke så veldig mye med Anaal Nathrakh, for Anaal Nathrakh er fortsatt Anaal Nathrakh. Et glimrende necro band som benytter en del effekter i vokalen samtidig som de har en noe småindustriell necro black metal av den raske typen. Grensen mellom denne typen black metal og det som blir kalt extreme metal i dag er liten, og man kan derfor lett kalle Anaal Nathrakh for extreme metal. Uansett hva man velger å kalle stilen til dette britiske bandet, så er det extremt til tusen. Jeg kan vel si det at enten liker du dette, eller så gjør du det ikke. Det er ikke av typen som er lettfordøyelig, men trenger flere runder i spilleren samt at lytteren trenger et åpent sinn for det mer eksperimentelle innen black metal.

Av låtene vil jeg nevne det niende låta, This Cannot Be The End, først, da dette er en rask og litt kaotisk låt musikalsk, men med et lett melodiøst refreng men bortimot clean vokal (hvis man kan kalle V.I.T.R.I.O.L.`s stemme for clean), som garantert vil sette seg i hjernebarken til de fleste av lytterne. Det samme kan sies om refrengriffet på tredjelåta Do Not Spear. Dette er garantert noe du vil huske en stund, samt at du kan, jeg sier kan, komme til å nynne til både titt og ofte.

Lyden er endelig blitt bra for Anaal Nathrakh, og man kan ikke annet enn skryte av resultatet.

Det er noe nyere Mayhem sound over enkelte av låtene på denne nye skiva fra Anaal Nathrakh, men bandet har beholdt den karakteristiske Anaal Nathrakh soundet der det kaotiske og småindustrielle fortsatt er stammen i låtene. Men, jeg sitter igjen med et litt men. Denne skiva har innslag som lett kan tolkes som om V.I.T.R.I.O.L. og Irrumator har blitt litt softere i kantene enn hva vi er vant til fra den kanten.

Det er letter å like denne skiva enn det tidligere materialet til Anaal Nathrakh, selv om det gamle stoffet var mye mer black metal orientert. Uansett hva du liker av den extreme sorten metal, så bør du sjekke ut Domine Non Es Dignus. Kan bli en relativ stor skive i metalsammenheng.