BEHEMOTH – Demigod

BEHEMOTH – Demigod

  • Rating: 5 / 6

Det syvende fullengderen fra Polens Behemoth er et faktum. Tittelen er Demigod og er bandets første på det svenske selskapet Regain Records. Skiva er spilt inn i Hendrix Studios i Polen, produsert av Nergal selv og mixet av Daniel Bergstrand. I tillegg er skiva mastret i Cutting Room. Dette bør alle være kjente navn for de fleste, og det er en glimrende jobb som er blitt gjort på denne skiva.

Nergal og Inferno er selvsagt fortsatt med i bandet og inn på bass er en herre med navn Orion kommet. Hva denne Orion har gjort før, var det heller vanskelig å finne ut, så der er jeg helt blank. Regner med at info dukker opp senere. På session gitar er det derimot en kar fra et band som heter Nomad. Navnet på han er Seth og i tillegg har en riktig kjendis for oss extreme metal fans vært med og spilt en gjestegitarsolo på låta Xul. Personen jeg sikter til er selvsagt Nile sjefen Karl Sanders.

Med Demigod beviser Behemoth at de er bedre enn noen gang. Skiva er jevnere enn noe annet Behemoth har gjort. Sounden er noe annerledes enn de tidligere, men ikke så fjern fra Zos Kia Cultus. Det er selvsagt Mr. Bergstrøms fortjeneste og det er en glede og sitte å bare nyte låtene på Demigod. Men det er en ting jeg savner på denne skiva, som finnes på for eksempel Satanica og Thelema.6, nemlig den store låta som er lett å kjenne igjen. Hadde den vært med, hadde nok karakteren krøpet enda et lite hakk nærmere sekseren. Men altså, dette er Behemoth på sitt aller beste og jeg gleder meg som en unge til de kommer på besøk i Norge sammen med ingen ringere enn Krisiun, Incantation og Ragnarok. Jeg blir å finne på John Dee 4. november.