BEHEMOTH – Conjuration – US Version

BEHEMOTH – Conjuration – US Version

  • Rating: 6 / 6

Så har Behemoth gått fra Avantgarde og over til søta bror i Regain Records. Regain er virkelig i skuddet for tiden, og har nå blant annet Behemoth, Dark Funeral, Ragnarok og Marduk i stallen. Så man kan håpe på mye godt derfra i tiden som kommer. Hvis nå bare distribusjonen blir bra framover.

Conjuration har vært nesten umulig å få tak i her i gamlelandet, så mitt eksemplar kom fra Nederland. Og ikke angrer jeg på at jeg gikk til innkjøp av denne miniskiva som har 7 spor. Men bare et av sporene er nytt stoff fra de største utfordrerne til Vader om metaltronen i Polen. Og det er åpningskuttet og tittelsporet Conjuration Ov Sleep Daemons. Det er ei skikkelig Behemoth-låt med masse Zos Kia Cultus i seg. Sannsynligvis er det et spor som ikke ble med på nevnte album. De to neste låtene er coverlåter av henholdsvis Nine Inch Nails og Venom. Det er da snakk om låtene Wish og Welcome To Hell, og begge to er meget bra coverlåter selv om ikke akkurat Venom-sounden høres helt behemothsk ut. De resterende 4 sporene er livespor fra oktober 2001. Og bare for å ha sagt det. Behemoth er bare helt enorme live og likeså på disse fire låtene. Lyden er knall og låtvalget er bære lækkert som en viss potetbonde nettopp sa på TV..hehe. Først har vi Christians To The Lions fra Thelema 6. Så følger gromlåta Decade Ov Oepion (som på bookleten er omtalt som Decade Ov Therion) En liten skriveleif der Regain. Nest siste låt er en av de mest utrolige livelåter jeg har opplevd, nemlig Antichristian Phenomenon fra Thelema 6. Sistesporet er Chant For Ezxhaton 2000, som pleier å være Behemoth’s sistelåt. Også denne gangen får man tro.

Dette er bare helt sykt. Så bra er det. Og i tillegg kommer hele greia i en lekker digipack, dog med et minimum av info. Og det som er, er med veldig liten skrift, så det blir vanskelig å lese. Det siste her er vel det eneste negative jeg klarer å finne med denne miniskiva fra Nergal og resten av gutta i Behemoth.

Behemoth har spilt ganske ofte her i Norge det siste året, og man får bare håpe at det ga mersmak også til bandet. For vi vil ha dere tilbake hit både titt og ofte Nergal. Ta gjerne med dere Vader eller noe annet snacks også.

Den amerikanske versjonen av denne limiterte digipacken (også utgitt i 1000 eksemplarer) inneholder det samme som den europeiske + 3 livelåter til.

Først er det From Pagan Vastlands. En meget bra versjon som er flere hakk bedre enn den gamle studioversjonen. Den neste er Lam, hentet fra Satanica. En dritbra versjon av en meget bra låt. Et godt eksempel på hvor ”kaotisk” Behemoth kan låte live. Den siste låten er Satan’s Sword og den er hentet fra Pandemonic Incantations. Dette er en meget rask låt som dessverre låter litt for kaotisk live.

Ellers kan det sies at coveret har annen farge på US versjonen. Om dette, pluss de 3 ekstra livelåtene, er nok for at du bør gå til innkjøp, får du avgjøre selv. Jeg mener at de 3 ekstra låtene er grunn nok.