BEHEMOTH – Antichristian Phenomenon

BEHEMOTH – Antichristian Phenomenon

Denne lille saken fra Polens mest suksessrike band Behemoth kom ut i 2001 i forbindelse med bandets Act Of Rebellion turne. Den kom originalt ut som en 3 spors EP året før. Denne skiva, som kom som svart CD i en helsvart jewelcase, ble utgitt i 1000 eksemplarer og inneholder 7 låter. De 4 bonuslåtene som er på denne skiva er alle coverlåter.

Men først kommer det 3 låter fra bandet selv og først ute er gromlåta Antichristian Phenomenon. Den er hentet fra Thelema.6 skiva og det som gjør denne låta er det gjennomgående riffet og den sinnsyke trommingen til Inferno.

Den neste er Malice og denne låta finnes vel bare på denne skiva. Den ble innspilt i samme slengen som Thelema.6 skiva ble innspilt og er en meget rask og Behemoth-kaotisk låt. Ikke av de store låtene som Nergal har skrevet, men grei nok.

Den tredje låta er en gammel kjenning. From The Pagan Vastlands i nyinnspilling, er det samme som en nylakkert Amazon. God og gammel uten å overbevise noen.

Så var det coverlåtene. Først er det en rask og nok en gang litt kaotisk versjon av Sarcofago’s Sathanas. Jeg vil vel si at brasiliansk death metal bør spilles av brasilianske band, men det er en grei nok versjon med det behemothske særpreget.

Femtelåta er en merkelig greie som du vel ikke ventet å finne på ei Behemoth skive. Det er en metalisert cover av David Bowie låta Hello Spaceboy. Mange snedige hyl sammen med en snakkende vokal fra Nergal. Sikkert ikke noe han ser tilbake på med stolthet. For det første er ikke dette noen stor Bowie låt og ikke er det noen stor cover av Behemoth.

Den nest siste låta på skiva er en Morbid Angel cover, som også finnes på tributeskiva til nevnte band som kom ut på Necropolis. Rask grei cover men uten særpreget som Behemoth normalt tar med seg inn i coverlåter.

Sistelåta er en cover av Mayhem’s Carnage. Flott versjon som vanlig da Behemoth er kjent for å gjøre bra coverlåter av Mayhem.

I tillegg finnes det en video på skiva av låta Christians To The Lion. Den er innspilt live i Warsawa i 2001.

Denne skiva er verdt å få tak i men så var det det med at det bare finnes 1000 av den. Muligheten ligger der ved at du kan få tak i den brukt.