EMPEROR – Live In Frostland

EMPEROR – Live In Frostland

Dårlig lyd er det første som slår meg når man hører ordet bootleg. Det er intet unntak her heller. Lyden er rett og slett ræva. Det er faktisk sjelden den er så dårlig som på Live In Frostland. Den er helt tydelig tatt opp ute i salen av en av tilhørerne under konserten, og snakkingen og ropingen som til tider overdøver musikken er irriterende. Men nok om lyden.

Emperor var et meget bra band og ga ut en rekke knallgode album. De ga ut en offisiell live skive i Emperial Live Ceremony. Live In Frostland er bare et samleobjekt for Emperor entusiaster. Konserten som er på skiva er innspilt et eller annet sted i Skandinavia i 97, mest sannsynlig i Finland under bandets Anthems turne. Hvis jeg hører riktig på skiva, så var denne konserten uka før skiva kom ut.

Den består av 9 låter deriblant en medley. I tillegg er det 3 såkalte bonusspor på skiva. Witches Sabbath, Ancient Queen og The Usurper. De 2 første er fra As The Shadows Rise EP-en. Den siste er en rehearsal låt fra tiden før Wrath Of The Tyrant ble spilt inn. Kjennere vil vel kjenne igjen tittelen på den siste låta, og ganske riktig, det er en Celtic Frost cover. Disse 3 bonuslåtene er det ikke mer å skrive om, så da går jeg tilbake til livedelen.

Konserten eller denne skiva begynner med The Loss And Curse Of Reverence. Litt uforståelig som åpningslåt, men det er vel ikke sikkert at dette var åpningslåta, siden dette opptaket har en liten pause mellom denne og neste låt. Låt nummer 2 er Ye Entrancemperium, og den hadde passet bedre som åpningslåt. Men nå skal jeg ikke henge meg mer opp i det. Videre kommer det godbit etter godbit servert av Ihsahn og resten av Emperor. Pratingen fra publikum roer seg også ned og det er faktisk mulig å sitte og nyte skiva.

Dette er som sagt en bootleg og kan vel være litt vanskelig å få tak i, men det hender at den dukker opp på www.ebay.com.

 

 1. The Loss And Curse Of Reverence
 2. Ye Entrancemperium
 3. Thus Spake The Nightspirit
 4. I Am The Black Wizard
 5. With Strenght I Burn
 6. Night Of The Graveless Souls/Ensorcelled By Chaos
 7. The Majesty Of The Nightsky
 8. A Fine Day To Die
 9. Inno A Satana
 10. Witches Sabbath
 11. Ancient Queen
 12. The Usurper