GBH – City Baby Attacked By Rats

GBH – City Baby Attacked By Rats

GBH eller Charged GBH var et av punkbandene som var veldig rock’n roll basert og de ga ut en rekke skiver fra starten på 80 tallet. City Baby Attacked By Rats var den andre skiva deres og ble etterfulgt ikke overraskende av City Babies Revenge. Den skiva ble langt svakere enn denne. Jeg vil si at City Baby Attacked By Rats var den nest beste de ga ut. For den beste var debuten No Surrender. Feil kurve med andre ord.

På denne skiva er det 13 låter og dette er skikkelig glad punk med masse gitarsoloer og driv.

Tekstene er av det helt håpløse slaget som handler om alt mulig. Bare det rimer så går det bra liksom, og spesielt da refrengene. Tekstene handler om barn som blir angrepet av rotter, horer, kannibalisme, syke gutter med ledninger i hodet, en som blir skutt ned av en snikskytter, en jente fra Boston osv osv. Litt meningsløst, men så lenge de fikk spille og det låt fett, var det greit nok.

Riffene er enkle men fengende, trommene det samme og vokalen er vel det eneste som er nogenlunde bra. For det er ikke å komme bort fra at GBH var dårlige musikere. Det var enkelt og relativt raskt. Setter man seg ned med høretelefoner og prøver å lytte til musikken, går det ikke mange sekundene før man innser at dette er helt borti natta dårlig spilt. Men, det er fengende og rock’n roll skal være morsomt å høre på. Man blir glad (vel, nesten) av låtene.

Høydepunktet er selvfølgelig tittelsporet City Baby Attacked By Rats. I tillegg vil jeg trekke fram Time Bomb, Sick Boy, Slut og boogielåta Bell End Bop.

Skal du ha party musikk fra før metallen kom i gang, så er dette et godt alternativ.