STORMTROOPERS OF DEATH – Speak English Or Die

STORMTROOPERS OF DEATH – Speak English Or Die

At det går an å lage en såpass knall skive som dette når utgangspunktet for de 4 kompisene i Anthrax, Nuclear Assault og MOD var å lage en partyskive med mye moro. Og for en partyskive Speak English Or Die ble. Scott Ian og Charlie Benante fra Anthrax, Danny Lilker fra Nuclear Assault og Billy Milano fra MOD gjorde noe på noen få dager en gang i 85 som vel ingen av de involverte ante hvilke dimensjoner og popularitet produktet deres skulle nå.

Tekstene er det første jeg vil trekke fram på denne skiva, og der er det stort sett slike ting man normalt ikke finner i lyrikken på en metalskive. Melk og mensen er vel ikke vanlig kost på slike skiver. Men SOD har skrevet 2 låter om det. Melk har de vel enda en låt om som kom på bandets andre skive. Men det er en annen historie. Selvfølgelig er det ikke tekstene som gjør denne skiva. For det er det nok riffene og låtoppbyggingen som gjør. Det er thrash av skikkelig godmerke som serveres sammen med de litt syke og veldig morsomme tekstene.

Denne skiva er et must i alle platesamlinger til folk som liker musikk som virkelig fenger noe jævlig og som du rett og slett for lyst til å bange til.

Det er noen veldig korte låter på denne skiva og det er Anti-Procrastination Song, Hey Gordy, The Ballad Of Jimi Hendrix og Diamonds And Rust. Alle disse er på max 5 sekunder, og er små kule innslag. De resterende låtene er lengre og alle burde egentlig vært nevnt som store låter. Nå er de ikke store i ordets rette betydning. Det er bare det at det er låter som setter seg på hjernebarken, og en del av dem ble brukt som kjenningsmelodier på gamle Headbangers Ball på MTV. Og de som har hørt dem, glemmer dem aldri.

Har du ikke skiva og ønsker deg en knallgod party skive med metal, så kjøper du den.

Get Pussywhipped bastard.