MOTÖRHEAD – No Sleep Til Hammersmith

MOTÖRHEAD – No Sleep Til Hammersmith

  • Rating: 5.5 / 6

Denne klassiske live skiva fra Motörhead var den aller først Motörhead skiva jeg noensinne kjøpte. Jeg husker jeg kjøpte den på grunn av navnet og at det låt tøft. Jeg har aldri angret på dette kjøpet, men nå sitter jeg her med en substitutt i form av en CD som ble utgitt av Castle 15 år senere. CD versjonen har også 3 bonuslåter i form av Over The Top, Capricorn (Alternative Version) og Train Kept-a-Rollin. Kult nok, men siden det er studioversjoner har de ingenting på en liveskive å gjøre.

På denne skiva har Motörhead med de fleste av sine beste låter som ble innspilt før 81. Ace Of Spades er selvskreven åpningslåt og er kanskje den låta Motörhead er mest kjent for. Den er en av 5 låter jeg vil trekke fram som de store på denne liveskiva. Den neste som fortjener å bli trukket frem er Overkill. Denne låta er som skapt til å fremføres live, for måten denne låta begynner igjen og igjen er bare helt knall. Gitararbeidet på denne versjonen er glimrende og det samme kan sies om alt egentlig. Lemmy, Eddie og Phil gjør en fantastisk jobb på denne konserten og skiva er en av mine favorittliveskiver noensinne. De 2 avsluttende låtene Bomber og Motörhead er selvfølgelig 2 hovedårsaker til at konserten ble så bra som den ble. Til sist vil jeg trekke fram The Hammer. Det er den låta jeg synes har den aller tøffeste riffingen av alle Motörhead låtene. Rask er den også og på nippet til å velges som favorittlåt fra Ace Of Spades skiva.

Det som trekker en del ned er noen få låter som jeg ikke synes skulle vært med. Metropolis og Capricorn. Hadde disse 2 vært byttet ut med for eksempel Orgasmatron og Bite The Bullet, så hadde dette vært den ultimate liveskiva for meg. Men nå ble det ikke slik, og da for man klare seg med de låtene som ble valgt ut. Skiva er tross alt den nest første liveskiva jeg noensinne kjøpte meg. Først ute var Ramones ”It’s Alive”, og med hånden på hjertet må jeg bare si at den foretrekkes fremfor Hammersmith skiva til Motörhead. Men det er bare så vidt.

Skal du ha Motörhead live på skive, kan du velge denne, da det er et godt valg. Lyden er mer enn godkjent og låtutvalget som nevnt bra. Siste ord blir; sjekk ut brølet til Phil forut for We Are The Roadcrew. Nesten verdt kjøpet alene.