ASTARTE – Sirens

ASTARTE – Sirens

Det greske bandet Astarte er et av veldig få black metal band som består av kun jenter. Nemlig 3 stykker i form av Tristessa, Katharsis og Hybris. Ingen liksminke, kun rene pene jenteansikter, der det ene er veldig pent. Og det ansiktet tilhører bandets frontperson, Tristessa. Skal ikke si noe mer om det, men pen er hun.

Astarte ble startet opp i 95 under navnet Lloth, men da med en annen line up. Det er kun Tristessa som gjenstår av den originale line upen. De har 4 fullengdere på samvittigheten som Astarte, der de 3 første ble utgitt på Black Lotus Records, mens den siste Sirens altså kom på Avantgarde.

Musikken til Astarte er en type synthbasert black metal som til tider går veldig fort, men det er også en god del roligere mer stemningsfulle partier. Faktisk så er det veldig så bra i enkelte partier, og det er spesielt vokalist Tristessa som virkelig imponerer. Hadde jeg ikke visst at hun hadde innovertiss, så hadde jeg lett kunne trodd at det var en mannlig vokalist i bandet. Men det er det altså ikke. Hun er faktisk veldig bra. Tristessa har fått litt hjelp av et par tre rimelig kjente gjestevokalister på Sirens. For blant annet Shagrath fra Dimmu Borgir og Sakis fra Rotting Christ er med på en låt hver på Sirens. Dette drar selvfølgelig opp de vokale prestasjonene enda mer. Sakis er med på låta Oceanus Procellarum og Shagrath er med på The Ring Of Sorrow.

Jentene er flinke musikere, og det hele låter riktig så bra. Men skiva trenger et par runder før du får skikkelig tak på den. En av årsakene til det, er at de bruker relativt mye synth og det er mye mystikk i låtene. Men ikke i alle, for det er et par tre skikkelig raske svartmetall låter på Sirens. ”Twist, Nail, Torture”, Black Mighty Gods, Sirens og de 2 forannevnte låtene er mine favoritter på skiva.

Jo mer jeg hører på plata, jo mer liker jeg den, og karakteren er velfortjent. Ta en lytt hvis du kommer over denne skiva, og hopp gjerne til spor to med en gang, da førstesporet kanskje er den kjedeligste og muligens den dårligste låta. Og til slutt vil jeg si at er det slik det låter når jenter spiller black metal, så vil jeg ha mer.