AETERNUS – Ascension Of Terror

AETERNUS – Ascension Of Terror

Så var det tid for min lille favorittskive fra Bergensbandet Aeternus. Ascension Of Terror er en knakende god dark metal skive med mye death i låtene. Den er til tider mye raskere enn det øvrige materialet Aeternus har gitt ut, og i tillegg er det på denne re-utgivelsen fra Karmageddon 5 bonuslåter. Den første av disse er 7 tommer versjonen av Dark Rage og de fire siste er livespor.

Grunnen til at denne skiva er min favoritt, er ganske enkelt at den er det beste Aeternus har gitt ut. Låtene på denne skiva er ikke like lage som på tidligere utgivelser, og det er bare et pluss. For jeg må si at man lett kan gå lei når låtene blir for lange. Men det er altså ikke tilfelle på Ascension Of Terror. For her er det relativt korte låter med mye trøkk og enkelte temposkifter. Masse god musikk, der det ved enkelte partier minner ganske mye om Behemoth. Tunge riff med forholdsvis rask tromming og med en tung dyp vokal er med på å gjøre denne skiva til en av de bedre norske metalskivene som er utgitt.

Jeg har en soleklar favorittlåt på Ascension Of Terror, og det er The Essence Of The Elder. Hvorfor, spør kanskje mange. Derfor, sier jeg. Og legger til at dette er nesten en ren death metal låt selv om det er mye doom eller dark metal i den.

I tillegg må jeg bare si at alle fire livesporene er fete og har meget bra lyd.

Denne Aeternus skiva må du bare ha.