ASTRIAAL – Renascent Misanthropy

ASTRIAAL – Renascent Misanthropy

Astriaal er et undergrunns og kultband fra down under Australia. Bandet har en del tidligere utgivelser, og da i form av limiterte 7 tommere og miniskiver. Renascent Misanthropy kom egentlig ut i 2003 på Blacktalon Media. Men nå har Astriaal endelig fått en lisensavtale med norske Aftermath, og endelig kan skiva distribueres over hele verden. De 1000 første kommer for øvrig som digipack.

Stilen dette kultbandet har er enten symfonisk black metal med bare synth eller infernalsk black metal med skrikende vokal. Og det er den siste delen med Astriaal undertegnede liker. Den andre delen, symfonisk synthblack blir det vel mye av for min del. Det hadde kanskje vært bedre med en tiendedel på skiva, så hadde det blitt mye bedre. Som en intro og en avbrekker i ny og ned liksom, i stedet for tre låter etter hverandre med bare synth og stemning. Men for å ta den infernalske delen. Den er bra, den er for det meste i et sinnsykt tempo, men det er en del temposkifter også. Men da for det meste mellom raskt og enda raskere. Jeg mener å høre visse death metal inspirasjoner i låtene til Astriaal, men er ikke helt sikker. For det er vanskelig å skille mellom stilartene i dagens extreme metal. Men jeg mener nå at det er litt av death i låtene.

Det er litt vanskelig å finne noen andre band å sammenligne Astriaal med, men kanskje både Ragnarok og Funeral Mist er de som kan passe best. Jeg er litt usikker der også.

De låtene som jeg mener er de beste, er Ritual Hate Construct, Revere The Labyrinth og Ode To Antiquity. Og som en liten overraskelse, så er alle av typen infernalsk black metal. Hehehe, ikke noe synthsymfo her nei.

Ta å sjekk ut Astriaal ” Renascent Misanthropy”, for det er absolutt verdt å sjekke ut. Et av Australias beste black metal band. Hvis man ser bort i fra synthen vel og merke..hehe.