ANTHRAX – Spreading The Disease

ANTHRAX – Spreading The Disease

  • Rating: 4.5 / 6

Så var det tid for nok et av de klassiske thrash metal albumene fra 80 tallet, og denne gangen er det Anthrax’s legendariske album Spreading The Disease som skal under lupen. Denne skiva jeg kjøpte på grunnlag av en video jeg så på et av Monsters Of Rock programmene med Pat Sharp på Sky Channel, og videoen jeg så var Gung-Ho. Låta er selvsagt med på denne knallskiva, og ble for meg selve låta jeg forbandt med Anthrax. Ikke så rart kanskje, for det er en fengende god thrashlåt av beste kaliber. Og mens jeg sitter og skriver dette, så dukker Anthrax opp på TV skjermen. Svisj Metall er en genial ide, med sendes på et ugudelig tidspunkt. Men det er tross alt bedre enn ingenting. Men tilbake til Anthrax og Spreading The Disease. Skiva inneholder 9 låter, og det er en del låter her som jeg synes fortjener å bli trukket fram som spesielt gode låter. Og det er A.I.R., Madhouse, S.S.C./Stand Or Fall, Aftershock og sist men ikke minst Gung-Ho. Gung-Ho og A.I.R. er de to absolutt beste, men de tre øvrige er også veldig bra.

For de yngste metalfansen i dag, så er vel det de fleste har hørt av Anthrax de nyere skivene. Og da er det ikke mye godt jeg kan si til dere om akkurat de skivene, for det beste av Anthrax kom på 80 tallet. Så derfor kan dere nå trygt sjekke ut for eksempel denne skiva.

Riffene er heftige, og refrengene fengende. Låtene hadde en råskap som på den tiden faktisk var ganske rått. I tillegg var det mange og heftige gitarsoloer av Scott Ian og Dan Spitz. I tillegg var vokalen til Joey Belladonna flere hakk bedre enn han burugla som er med i bandet i dag. Nei, Anthrax var fett på 80 tallet, og Spreading The Disease er en av de absolutt beste skivene Anthrax har laget.