HATE – Daemon Qui Fecit Terram

HATE – Daemon Qui Fecit Terram

Dette er debutskiva til det polske death metal bandet Hate. Den kom ut på et lite undergrunnsselskap med navnet Novum Vox Mortiis i 96. Skiva ble sluppet i Polen, men en del eksemplarer ble solgt også utenfor landets grenser, og en av disse har nå havnet i mine hender.

Hate, som er satanistisk death metal, har gitt ut 3 demoer før denne kom ut. Det at de fikk kontrakt med et såpass lite selskap som dette, kunne jo tyde på at dette ikke helt holdt vanlig polsk standard. Om det gjør det, er vel litt usikkert. Men det er brutalt, selv om lyden og produksjonen langt fra er bra. Men til å være en debut, er skiva ganske bra. Men ligner litt for mye på de fleste andre polske band som ikke helt når opp. Men husk at dette bare er debuten til bandet. Det er kommet flere skiver etter denne, og de har kommet seg et lite stykke lengre fram. Ikke helt der de bør være enda, men på god vei.

Det finnes 11 låter på Daemon Qui Fecit Terram, og ingen av dem kan vel regnes som riktig bra låter. Jeg vil heller si at de ligger mer på det jevne. Unholy death metal kalles det, og det kan jeg si meg enig i. Vokalen er dyp og kanskje litt for ”vanlig”. Trommene er bra og varierte, selv om blastbeatsene nesten ikke høres. Riffene er greie nok uten å imponere noen, men samtidig kjører Hate med noen gitarsoloer som er melodiøse uten å være det. Teknisk er det ok, og kanskje litt for teknisk for bandet på dette stadiet.

Er du fan av polsk death metal og samtidig er en stor samler, da skaffer du deg denne. Hvis ikke, kan du godt la være. Må bare legge til at denne finnes som re-utgivelse sammen med bandets andreskiva Lord Is Avenger.