CORONER – R.I.P.

CORONER – R.I.P.

  • Rating: 5 / 6

Debuten til dette sveitsiske death thrash metal bandet med den meget karakteristiske sounden, er bandets desiderte beste utgivelse. Skiva kom i 1987 og jeg husker jeg hørte den første gangen på nærradioen. Og jeg tente tvert, og begynte mitt lille søk etter skiva. Og det tok ikke lange tiden før jeg fikk fatt i mitt eksemplar. Og jeg ble langt fra skuffet. For det var mange skikkelige godbiter på R.I.P. der Suicide Command er min klare ener på skiva. Nå er dette den låta som skiller seg mest fra alt Coroner har spilt inn. Den er raskere og mer thrasha enn resten, og i tillegg har den et gjennomgående litt stressende riff som virkelig gjør denne låta så til de grader glimrende.

Men det er flere bra låter på skiva. For eksempel Reborn Through Hate, Nosferatu og Totentanz er alle knallgode låter. Det er også en del instrumentelle låter med nesten klassisk-lignende sound. Foruten intro og outro på selve skiva har vi i tillegg en intro til både Nosferatu og Totentanz.

Sounden som Coroner hadde, var meget spesiell og det er i hovedsak riffene som gjør alt. Men også vokalen og trommene er med på å gjøre Coroner’s sound til hva det var. Temposkiftene er hyppige, nesten som småjenter. Og med alle disse små instrumentale låtene, som utfyller skiva glimrende, så blir dette en knallgod retroskive som fører tankene tilbake til 80 tallet. Om det er Coroner og metallen deres, eller om det er småpikebrystene skal være usagt.