AETERNUS – …And So The Night Became

AETERNUS – …And So The Night Became

Re-utgivelse av andreskiva til norske Aeternus. Nok en gang uten at bandet visste om det, og også denne gangen for å tjene gryn.

Denne versjonen inneholder 3 bonuslåter i tillegg til andreskiva til Aeternus.

På denne skiva er stilen til Aeternus gått litt mer over til death metal, men uten helt å gå bort ifra det som kalles dark metall. Det er nesten litt extreme metal sound over enkelte av låtene, og det må man vel bare si at er litt før sin tid.

Nok en gang ei skive som er lang. For med sine 78 minutter, er det en god porsjon metal vi får servert av Ares, Vrolok og Morrigan også denne gangen. Og nok en gang mye dyster og mørk metal, men på grunn av en noe mer ”lystig” tromming, så er ikke låtene som helhet like dystre på And So The Night Became som på forgjengeren Beyond The Wandering Moon. I alle fall ikke på hele skiva. Det er spesielt på åpningssporet There’s No Wine Like The Blood’s Crimson at man merker at det ikke er fullt så dystert. Det er nesten litt emperorsk sound over tam-tamingen til Vrolok. Men på grunn av de tunge og mørke riffene til Ares, så blir ikke dette likt Emperor i noen særlig grad. Aeternus’s bruk av synth er også noe spesiell, da også den er med på å utfylle resten av den dystre greia.

Mange vil vel tenke tanken om dette kan bli litt langdrygt med en førstelåt på 13 minutter. Men det er ingen grunn til bekymring. De 5 første minuttene er intro, og resten er veldig bra med masse tyngde og evil metal. Introen er rolig stemningsfull instrumentell musikk og det er ganske mange slike partier. Dermed blir ikke skiva verken kjedelig eller ensformig, som den lett kunne blitt med sine 78 minutter og dertil lange låter.

Bonuslåtene er de to siste låtene (Raven And Blood og Nordlys) på bandets debut miniskiva Dark Sorcery og den siste er In The Darkest Circles Of Time, som du også finner på re-releasen av Dark Sorcery fra 98.

Kjøper du denne og Beyond The Wandering Moon re-releasene, så får du i realiteten to skiver + debut miniskiva Dark Sorcery i tillegg. Men så var det de som så absolutt må ha originalene da. Men en grei ting hvis du vil ha skive og ikke det ikke er så nøye med om de er original-utgivelser.