NILE – Amongst The Catabombs Of Nephren-Ka

NILE – Amongst The Catabombs Of Nephren-Ka

  • Rating: 6 / 6

Dette kunne like gjerne ha vært brukt som filmmusikken i filmene om Mumien som kom for et par år siden. Riktignok tror jeg kanskje 99 % av de som hadde sett filmene, nok hadde fått et lite sjokk i form av bakoversveis hvis hele skiva hadde vært filmmusikk. Neida, jeg mener at enkelte kortere partier på skiva, og også de øvrige skivene fra Nile. For det er sånn egyptiske toner iblandet en brutal death metal Nile leverer. Og Amongst The Catabombs Of Nephren-Ka er noe av det beste jeg har hørt innen denne typen death metal. Og det faktum at Nile er en av mine absolutt største favorittband innen sjangeren, bør egentlig ikke påvirke denne anmeldelsen. For makan til skive skal du lete lenge etter. Faktisk så kunne jeg anmeldt hele backkatalogen til Nile, og endt opp med en enkel omtale. Nå er ikke skivene så veldig like, det er bare det at alt sammen er så forbaska bra.

Amongst The Catabombs Of Nephren-Ka mener jeg er den nest beste av alle Nile skivene, etter den glimrende sisteskiva In Their Darkest Shrines. Og den er tett opptil også. Låtene er en ganske stor tanke mer brutale og raskere her.

Det er mange snacksy detaljer på skiva som er med på å gjøre dette til en skikkelig godbit. Det onde skriket ca 1:20 ut i The Howling Of Jinn får det til å gå kaldt nedover ryggen på en.

Introen til Ramses Bringer Of War er som tatt ut av Mumien, men så er det slutt før Nile kjører ivei med brutal god death metal. Eller kanskje det er Ramses som ytrer sin forbannelse og djevelskap gjennom Nile? Hehe, morsom tanke, men det er nok heller Nile som ytrer sin brutalitet. Ondt er det ja, det skal være sikkert. Og i tillegg er det på kanten til å bli vakkert. Dog på en brutal måte. Men det er ikke mange death metal fans, som med hånden i et eller annet, kan komme og si at dette ikke er vakkert.

Alle låtene på denne skiva er så forbaska bra at jeg har valgt å ikke trekke fram enkeltlåter. Sjekk ut skiva selv og bli overbevist, for det kan hende at både Ramses og Ra blir sint på deg hvis du ikke gjør det…hehehe.

Amongst The Catabombs Of Nephren-Ka var den siste Nile skiva jeg fikk tak i, og det kunne kanskje virke slik at den var den vanskeligste skiva å få tak i av alle Nile skivene. Det er mulig jeg har hatt flaks eller uflaks, men jeg mener nå at jeg endte opp ganske heldig og med alle Nile skivene i samlingen. Og det bør du også prøve på hvis du ikke allerede har dem da.

Det er lov å drømme, og min drøm er å få oppleve Karl Sanders og gutta live i Norge. I mellomtiden får vi kose oss med blant andre Amongst The Catabombs Of Nephren-Ka.