BEHEMOTH – Storms To Unleash

BEHEMOTH – Storms To Unleash

For et par år siden kom det en pen digipack fra Metal Mind kalt Chaotica, og som inneholdt skivene Storms To Unleash og Thunders To erupt. Dette var i realiteten From The Pagan Vastlands og Grom med en del ekstralåter. Hvorfor gi ut skivene med nye titler er det sikkert mange som lurer på, men den eneste årsaken er vel ganske åpenlyst. Nemlig penger.

Storms To Unleash inneholder altså From The Pagan Vastlands og i tillegg finner vi 7 bonuslåter. From The Pagan Vastlands er Behemoth’s andre demo, og stilen her er veldig typisk svartmetall og skal vi tro Nergal, så er dette den første utgivelsen som bandet er stolte av. Og det med rette, for det er en veldig bra demo med gode svartmetallåter tydelig inspirert av den norske scenen. Da denne demoen ble spilt inn, bestod Behemoth av kun 2 mann, og det var Nergal og Baal (som nå befinner seg i Hell-Born). Nergal gjorde mesteparten i bandet allerede på den tiden, og viste hvilket talent gutten hadde. For det er vel ingen i denne idiotiske verden som kan benekte akkurat det.

Det første bonussporet er The Dark Triumph som opprinnelig finnes på en demo fra 92 kalt The Return Of The Northern Moon. Og den neste som heter Cursed Angel Of Doom, er å finne på bandets første rehearsal demo tape fra 92 kalt Endless Damnation. Begge disse låtene er ”nyinnspillinger” fra 94.

De siste 5 bonuslåtene er fra EP-en And The Forests Dream Eternally, som kom i 94. Også på disse låtene deltar kun Nergal og Baal, bortsett fra sistelåta Forgotten Empire Of Dark Witchcraft, der Nergal gjorde alt selv.

Stilmessig er dette reinspikka svartmetall av den meget iskalde typen. Det er nesten litt Darkthrone-aktig over det hele. Og dermed bør du skjønne at det er bra.

Hvis du klarer å få tak i denne skiva, bør du kjøpe den. Men det er vel større sjanse for at du klarer å finne Chaotica.