AETERNUS – Beyond The Wandering Moon

AETERNUS – Beyond The Wandering Moon

Dette er en re-utgivelse av Aeternus’s debut-fullengder ”Beyond The Wandering Moon”. Riktignok utgitt uten at bandet selv visste om den.

Skiva kom ut i 1997, og satte spor etter seg i svartmetallverdenen. Hovedårsaken var at Aeternus mixet black metal med death metal vokal. Og dermed blir det mer riktig å kalle stilarten for dark metal.

Det er en meget doomete og mørk metal som vi får på denne skiva, som nok trenger litt tid før den setter seg. Dvs. at det ikke er en type musikk som fenger med en gang, men med sine mange små detaljer, så trenger du nok opptil flere gjennomhøringer før du får riktig taket på den. Det er mulig enkelte av dere er helt uenig med meg der, men husk at ikke alle er like kjappe i hjernen som akkurat du….heheheh.

Det er mange veldig dystre tunge seige partier, eller rettere sagt hele låter. Enkelte partier er så dystre at man kunne tro at selveste dommedag hadde kommet.

The Last Feast, som er en keltisk-inspirert instrumental, er også med på å gjøre denne skiva til hva den er. Kanskje litt tungt for de såkalt true metalfans å svelge akkurat den låta. Men for fansen med mer åpne sinn for innblandinger av andre sjangere, er dette bare med på å gjøre skiva til en mer helhetlig og stemningsfull skive.

Det er to bonuslåter på denne reutgivelsen, og det er de to første låtene på Aeternus’s debut mini skive, Black Dust og Victory.

Du bør vel egentlig sjekke ut de tidligere skivene til Aeternus også, hvis du ikke allerede har gjort det. For det er mye dyster og mørk bra metal på dem.