DESTRUCTION – Infernal Overkill

DESTRUCTION – Infernal Overkill

Dette var faktisk den første thrash vinylen jeg noensinne kjøpte for egne penger. Og det uten å ha hørt skiva før. Ikke hadde jeg hørt om Destruction heller. Men med dette coveret og med tøffe bilder av naglebelte-kledde tøffinger fra Tyskland, så var det ikke så vanskelig å velge. Ikke ble jeg direkte skuffet da jeg kom heim heller. For slikt som dette hadde jeg ikke hørt før. Tøff riffbasert thrash metal med enda tøffere vokal. Direkte kjedelig var det heller ikke. Kjapt og intenst. Og da gikk det ikke lang tid før jeg var ihugga Destruction fan og hadde alt av skiver som de hadde gitt ut, og på vinyl selvfølgelig. Men nå er det 2003 og i dag er det CD som gjelder. Vinylen er gjemt bort og hjemme i stua er det bare CD skiver å finne. I dag har jeg selvfølgelig også nesten hele samlinga til Destruction på CD. Og den jeg mangler dukker nok snart opp. Infernal Overkill er i dag å finne sammen med debut mini CD-en Sentence Of Death.

For å ta litt om Sentence Of Death først, så er det en 5 spors mini CD fra 84, og den inneholder blant annet kultlåta Mad Butcher. Lyden på disse låtene er ok, men ikke noe mer. Låtene virker også litt uferdige med en rå lyd. Vokalen er ikke det helt store, men bra nok.

Infernal Overkill derimot er lydmessig mye bedre. Flere hakk faktisk, og låtene er av en helt annen kaliber enn på Sentence Of Death. De er mer riffbasert enn på debuten, og vokalen er slik vi kjenner Schmier i dag, med sin litt happy og allikevel tøffe skrike thrash vokal med de velkjente hylene innimellom.

Låtene er meget bra, og det er flust med godbiter på Infernal Overkill. Death Trap er en av de største øyeblikkene på skiva, men også Bestial Invasion, Tormentor, The Ritual og Black Death er noen skikkelige godbiter. Og så må man ikke glemme instrumentalen Thrash Attack heller da.

Infernal Overkill er tvers igjennom en thrash bombe av dimensjoner. Noen vil kanskje mene at skiva kan virke litt stressende med de raske riffene hele tiden, men det bryr jeg meg ikke noe om i det hele tatt. Dette er bare en skive du bør ha, enten på vinyl eller CD, basta.