BLIND GUARDIAN – Live

BLIND GUARDIAN – Live

  • Rating: 3 / 6

Så var det tid for Blind Guardian og deres doble live skive. Den har fått det enkle navnet Live, og det er jo det greieste navnet på en live skive.

Det er en ganske grei live skive med til sammen 22 låter. Det er ikkeno spesielt med den, og det er heller ikke den helt store liveskiva. Vokalen til Hansi Kürsch er grei som power vokal så lenge han ikke tar i for mye og prøver å skrike. Dessverre gjør han det både titt og ofte på denne skiva, og resultatet blir at han høres mer ut som ei kråke enn en power metal vokalist.

Lyden er bra, det skal de ha, og fansen er med hele tiden. Det er sikkert morsomt med allsang, men ikke på CD. Låtene blir litt for kjedelige for en extreme metal fan som meg. Det blir også for lange pauser mellom låtene, noe som gjør at total spilletid er 134 minutter; vel 64 minutter på disc 1 og vel 69 på disc 2. Det er mye god musikk for Blind Guardian fans, det skal være sikkert.

Låtene er innspilt i diverse europeiske byer + Tokyo under bandets World Tour 2002/2003.

For å runde av denne omtalen, kan jeg si at med denne doble skiva, så følger det også med en 24 siders booklet fullstappet av bilder.