ARCH ENEMY – Anthems Of Rebellion

ARCH ENEMY – Anthems Of Rebellion

En lekkerbisken som gir mersmak. Hva er det jeg snakker om……det kan være enten den nye skiva til Arch Enemy eller det kan også være Angela Gossow, vokalisten i Arch Enemy. Samme kan det være, for begge to er meget bra.

Nå har jeg ikke ”prøvd” Angela, og ikke tror jeg det er så veldig sannsynlig at jeg får muligheten heller, men jeg har nå fått sjekket ut sisteskiva til Arch Enemy. Jeg er litt i tvil om den slår Burning Bridges fra 99. Det er mulig, men den trenger nok flere omganger i spilleren før det eventuelt kan bestemmes. Eller, bestemmes og bestemmes. Det er det vel smaken til hver enkelt som avgjør.

Uansett så er dette en meget bra skiva, der den starter med en grei intro som går rett inn Silent Wars, som kanskje er beste låta på skiva. Den konkurrerer med Exist To Exit om den tittelen. Og like bak disse to ligger Despicable Heroes og lurer. Akkurat den låta er den mest brutale og hardeste låta på skiva. De resterende 9 låtene holder bra Arch Enemy standard med masse kule riff og en enorm stemme fra Angela. Hun imponerer med en brutalitet i stemmen som få mannlige vokalister kan overgå.

Minuset med Anthems Of Rebellion er at det er litt for mye Gøteborg lyd.

Førsteutgaven av denne skiva kommer som limitert 2CD, der disc 2 inneholder 6 bonuslåter. Disse skal være både livespor fra 2002 samt noen mixer av enkelte av låtene fra Anthems Of Rebellion.