7TH NEMESIS / PUNISHMENT – Split

7TH NEMESIS / PUNISHMENT – Split

7th Nemesis og Punishment var for meg helt ukjente band inntil jeg mottok denne split skiva fra det franske labelen med det tvilsomme navnet Skull Fucked Productions.

Først kommer det 4 låter med det franske death metal bandet 7th Nemesis. Og disse 4 låtene er helt klart de beste på split skiva. Eller rettere sagt de 3 første, for den 4. er noen merkelige greier. De første 3 minuttene i denne saken er rett og slett 3 minutter med noe psykedelisk søppel av jazzinspirert rammel. Men så kommer 7th Nemesis på bedre tanker, og det hele tar seg betraktelig opp igjen. Min dom er at de fortjener å få gi ut sin egen fullengder, det er det ingen tvil om etter at jeg har hørt hva de har å by på. Det er en mix av den svenske og franske aggressive death metallen. Kanskje til og med en liten tanke polsk skulle vært med der. Faktisk så minner mange av riffene om våre egne Blood Red Throne.

Punsihment, som står for de 6 siste låtene på skiva, kommer fra Østerrike. Ikke akkurat et land som er kjent for å produsere så veldig mange gode death metal band. Ikke kommer Punishment til å bli store heller, det tviler jeg på. For musikken de byr på er rett og slett litt for kjedelig. Riffene litt for ”korte” og får få, samt at trommene er veldig tragisk amatørmessig spilt og vokalen er en blanding av tidlig Napalm Death og Chris Barnes (ex-Cannibal Corpse). Og tempoet er i samme gate som Six Feet Under. Altså midtempo og regelrett kjedelig.

Jeg ville ha gitt 7th Nemesis en sterk firer og Punishment en svak toer men i og med at dette er en split, så blir det ingen karakter.

Kommer 7th Nemesis ut med en fullengder, eller i det hele tatt en skive på egenhånd, så bør nok ekte death metal fans få tak i et eksemplar. Punishment anbefaler jeg at dere lar seile sin egen sjø.