DESTRUCTION – Metal Discharge

DESTRUCTION – Metal Discharge

Destruction skiver bør alle ha i samlinga si. Og gjerne alle sammen. For Destuction er Destruction. Siste skive derfra har fått tittelen Metal Discharge og er en ganske bra og heftig thrash metal skive.

Schmier, Mike og Marc holder knallhardt på sin retro-thrash. Men ikke alle sammen som har fulgt Destruction siden starten på 80 tallet er helt fornøyd med hva som har kommet fra den kanten siden comebacket. De 2 foregående skivene All Hell Breaks Loose og The Antichrist var vel sånn noenlunde jevne, men ikke det helt store. Det samme må jeg si om Metal Discharge, og jeg er nok litt redd for at også denne kommer til å bli stående i cd hylla sammen med de 2 nevnte skivene.

Stilen er som nevnt stort sett den samme som på de 2 foregående, bortsett fra at det er litt mer prog metal i enkelte av låtene.

Vokalen er den samme som før, riffene er like heftige og trommene likeså. Basslinjene til Schmier er også som før. Ikke noe nytt altså, men en grei thrash metal skive. Har du alle de andre som meg, så bør du nok skaffe deg denne også. Sånn bare for å ha den.

Førsteutgaven kommer som en dobbel CD, der disc 2 egentlig var hele årsaken til at jeg gikk til anskaffelse av denne. 3 coverlåter og 4 demolåter som setter spor etter seg. Det hele starter med en forrykende versjon av Iron Maiden’s ”Killers”. Og for å ikke bli noe dårligere, så fortsetter det med Metallica’s ”Whiplash” og MOD’s ”(Fuck The) USA”. Bare disse 3 coverlåtene bør være grunn nok til å gå til anskaffelse av denne doble CD-en.

De 4 siste låtene på bonus CD-en er som sagt demo låter, men også her er det noen godbiter. Første låt ute er 99 versjonen av knalllåta ”Bestial Invasion” fra debutfullengderen ”Infernal Overkill”. En mulig årsak til at den ble planlagt innspilt igjen i 99, er sikkert at de hadde planlagt å ha den med på ”All Hell Breaks Loose”. Men der ble som kjent ”Total Desaster” med i stedet. Men jeg skal ikke spekulere i den slags her. Uansett så vil jeg si at 99 versjonen av låta er drittfet, og at den absolutt ikke er noen sinke i trafikken…hehehe.

Neste låt er også en demoversjon fra 99, og denne gangen av ”The Butcher Strikes Back”. Denne virker litt ”tregere” enn den versjonen som vi senere fant på ”All Hell Breaks Loose”.

De 2 siste demolåtene er ”Nailed To The Cross”, som vi finner på ”The Antichrist”, og Metal Discharge” som du finner på skiva som du sitter og leser omtale fra nå.

Destruction har jeg alltid sett på som easy listening thrash metal, men det virker som om de ikke er det lengre. Skivene trenger litt mer tid før de setter seg, og det samme gjelder for Metal Discharge.