GORGOROTH – Twilight Of The Idols

GORGOROTH – Twilight Of The Idols

Så er endelig Gorgoroth tilbake med ei ny skive, og for ei skive det er. Mektig svartmetall av beste merke. Det er ikke så necro som det har vært før, og det uten at Gorgoroth har mistet den grimme lyden.

Gorgoroth hadde en liten down med Destroyer.. Nedturen var ikke så stor, men den var der. Men heldigvis klarte Gorgoroth å snu trenden, og kom med en bedre skive da Incipit Satan kom. Og med Twilight Of The Idols er bandet tilbake der det fortjener å være. Og det vil si i toppen av norsk svartmetall.

Twilight Of The Idols heter skiva og har undertittelen In Conspiracy With Satan. Den har 8 spor, derav en instrumental. Den er egentlig en merkelig sak med en litt rar lyd.

Gorgoroth har også denne gangen vært igjennom litt utskiftninger. Den ene gitaristen Tormentor har sluttet i bandet samt at bandet har fått ny trommis i Kvitrafn.

Coveret som Nuclear Blast har plukket ut for denne skiva, er en lightversjon. Årsaken er at selskapet mente at det offisielle bildet som Gorgoroth vil ha på skiva er for provoserende. Kanskje, men hva så. En brennende kirke kan da vel ikke være så galt. Men, vi får nå se hva som dukker opp på coveret på skiva når den offisielle versjonen kommer. Foreløpig får vi klare oss med light utgaven fra kyllingene i Nuclear Blast.

Litt om låtene. Førstelåta ”Procreating Satan” er en ond sak med masse Gorgoroth trøkk, tempo og glimrende trommer bare sånn for å ha sagt det. Flink kar han Kvitrafn, uten tvil. ”Proclaiming Mercy – Damaging Instinct Of Man” er en litt roligere låt, men også den med mye ondskap. Man kan høre litt av de Incipit Satan aktige riffene på denne låta. ”Exit Through Carved Stones” er i samme gata som ”Proclaiming…..”. Teethgrinding er vel for så vidt i samme gata som de to forgående, men litt anneledes, da den har en litt mer pratende vokal innimellom. ”Forces Of Satan Storms” er vel den låta som minner mest om Incipit Satan, og det pga riffene. Eneste låt med norsk tekst er ”Blod Og Minne”. Det er også låta som har det raskeste partiet på skiva. Nest siste låt heter ”Of Ice And Movement”, og den er også en ganske rask låt, med mye Gorgoroth i. Merkelige saker det der at det skal være så mye Gorgoroth i låtene…heheheh. Jeg tror nok dere forstår hva jeg mener. Sistelåta ”Domine In Virtute Tua Laetabitur Rex”, og dette er den litt merkelige instrumentalen som er nevnt tidligere.

Jeg har plukket meg ut 2 av låtene som de største høydepunktene, og det er ”Procreating Satan” og ”Blod Og Minne”.

Alt i alt så er nok dette et album som kommer til å slå an blant svartmetallfansen. Og vi får bare håpe at Gaahl holder seg i skinnet fremover, slik at det kan både bli Gorgoroth live og mange mange skiver til fremover.