ARISE – Kings Of The Cloned Generation

ARISE – Kings Of The Cloned Generation

Arise! Bare navnet får meg til å tenke på den geniale skiva som Sepultura ga ut i 1991. Men dette er noe helt annet. For dette er det svenske bandet Arise. Navnet har de tatt fra nevnte Sepultura skive, og i staren spilte bandet coverlåter fra nettopp band som Sepultura, Pantera og flere. De har eksistrert siden 94, og dette er deres andre fullengder. Musikken deres minner veldig om In Flames og andre Gøteborg band, men det er en litt mer rocka utgave, litt tyngre liksom. Og innimellom har de tunge partier som minner litt om Hypocrisy. Så det er en skive som jeg har lært meg å like mer og mer etter hvert som jeg hører den. Det som trekker ned er In Flames gitarene som er ganske gjennomgående. De melodiøse riffene som dukker opp hele tiden er ikke akkurat et bevis på at Arise er av de mest nyutviklende bandene musikalsk. Men ettersom de klarer å mixe Gøteborg soundet med en mer heavy og tyngre death sound, gjør at jeg likevel velger å kalle dette for en bra skive. Arise har også et lite thrash moment i enkelte av låtene som absolutt gjør skiva hørbar og vel så det.

Skiva har 10 låter og de er alle i nogenlunde samme gata. Derfor velger jeg å ikke trekke fram noen enkeltlåt.

Er du fan av Gøteborg metal a la In Flames, så tror jeg nok du vil sette pris på Arise’s nyeste bidrag.