1349 – Liberation

1349 – Liberation

Endelig vil mange si…endelig er Liberation kommet ut som en offisiell utgivelse. Og det på Labelen som hadde Emperor i stallen, Candlelight.

Låtene er nyinnspilt med en litt på kanten rå gitarlyd. Vokalen er tvers igjennom ond, mer er det ikke å si om den. Trommene er sinnsyke, men det er vel ikke mer å vente siden det er Satyricon’s Frost som står for dem. De ligger kanskje en tanke for langt fremme i lydbildet, men det er slikt man kan lære seg å leve med.

Navnet 1349 velger jeg å tro at gutta har tatt fra året 1349 da svartedauen kom til Norge. Svartedauen drepte ca halvparten av Europas befolkning, og dermed vil jeg si at navnet passer som hånd i hanske for disse gutta. For med denne extreme musikken dreper nok 1349 i alle fall halvparten av den fintfølende hørselen til folk som hører på skiva. Selvfølgelig kommer det an på lydstyrken, men dette skal høres høyt, så da så.

Enkelte kaller stilen til 1349 for extrem extrem metal, og det er akkurat hva dette er. Sinnsykt, sprøtt, drepende raskt og beinhardt.

Låtene på Liberation er meget jevne og samtlige er av den typen man kan kalle extreme og ligger langt over smertegrensen for hva normale trommehinner kan tåle.

Jeg har valgt meg ut 3 låter som for meg skiller seg litt ut fra de øvrige. Først ute er åpningsporet  Manifest der vi først får en liten intro før sinnsyke trommer og kanskje de råeste gitarene jeg har hørt på skive starter låta. Etter noen sekunder roer det seg litt, før det hele tar av igjen. Slik går den til den er slutt. Den neste er Pitch Back som om mulig er enda mer extrem enn åpningsporet. Til slutt vil jeg nevne Satanic Propaganda som starter ganske rolig med en litt progresiv sak og bygger seg sakte opp, før det hele eksploderer ca 45 sekunder ut i låta. Den låta kan vel lure hver og en som ikke vet hva som spilles….hehehe.

Låtene er nummerert fra 11 – 20 istedenfor 1 – 10. Hvorfor vet jeg ikke, men det kan være pga at skiva har vært ute en stund som demo med de samme låtene.

Eneste minuset med Liberation er at du blir litt lei og sliten etter et par gjennomhøringer. Og det samme kan vel sies om 1349 live, om man har opplevd det. Men steike hakki ta, Liberation må du bare ha.