ETERNAL SILENCE –

ETERNAL SILENCE –

ETERNAL SILENCE

På bar med Eternal Silence
2002-04-22
Av Rune


Vi møtte Silvan & Wizziac fra Eternal Silence på Brukbar i Trondheim tidlig en lørdagskveld i april.

ET – Hei !! Kan dere fortelle oss litt om bakgrunnen til Eternal Silence?
ES – Den besetningen vi har i dag, så dagens lys i 1996. Vi spilte inn demoen i Sortland, og det betydde 2 timers bilkjøring en vei for å komme til studio. Lange avstander i nord, he he. Etter innspillingen ble det en del live spilling. Også ble det laget et black metal teater, der låtene på demoen vår var grunnlaget for den forestillingen. Vi trakk fullt hus i Harstad Kulturhus, og etterpå fikk vi 1. side i lokalavisa. Slett ikke verst for et svartmetallband.

ET – Hvordan vil dere beskrive Eternal Silence til det norske folk?
ES – Et band hvor alle er med å bidrar til det ultimate resultat. En form for episk melodiøs svartmetall med veldig ulik vokal.

ET – Hvem av dere skriver tekst & musikk?
ES – Devlish, vår trommis skriver alle tekstene. Når det gjelder musikken, er vi alle med på den. Vi bidrar alle med våre ideer.

ET – Hva handler tekstene om?
ES – Fantasi, filosofi og eventyr sier de begge i kor. Det er vel det viktigste. Det og å leke med ting som motsier hverandre.

ET – Hvilke band har influert dere mest?
ES – Vi kan godt nevne band, men da kan du godt ta med de fleste. Både store og små band har influert oss. Alt innen svartmetall, prog & teatralsk.

ET – Dere kommer opprinnelig fra Harstad. Hvordan er metal miljøet der oppe?
ES – Den var steike bra for noen år siden, men har tapt seg. Et eksempel er Rock Mot Rus festivalen på Andenes. Konkurranse der alle band konkurrerer mot hverandre. Det er alltid en 4 – 5 Harstad-band blant de 10 beste. Pr. dags dato er det vel bare 5 metalband i Harstad. Det er jo en liten by.

ET – Og hvorfor flyttet dere til Trondheim?
ES – Det er veldig store muligheter i Trondheim hvis du vil komme videre med bandet. Og så er det lettere for oss å samarbeide her, da avstandene mellom oss, studio og ellers her i byen. Trondheim er jo rockehovedstaden i Norge. Noen sier at den har tapt seg….mulig det, men for oss som kommer i fra en liten by som Harstad, er dette stort.

ET – Har dere fått god kontakt med metal miljøet i Trondheim?
ES – Ja, gjett om. Vi føler at vi har fått kontakt med de "rette" personene. Har nok ikke kommet helt inn i miljøet med bandet enda, men det kommer.

ET – Fortell litt om hva dere har utgitt til nå.
ES – 1 demo som er selvfinansiert. Ble innspilt i Sortland som vi nevnte tidligere. Vi måtte ommøblere studioet, da dette ble brukt til innspilling av radioreklame og slikt. Ble trykt opp i 500 eksemplarer, der ca 150 ble sendt til div media og plateselskaper. Resten ble solgt i Harstad. Vi nådde faktisk 2. plassen på Harstad-toppen over solgte CD-er. Foran storheter som f.eks Morten Abel. Så har vi spilt inn en musikkvideo. Vi fikk tilbud om å lage den gratis mot at de som stod for innspillingen fikk bruke den til å promotere sitt egen selskap. Man kan jo ikke si nei til noe slikt. Og så har vi vår siste utgivelse da, EP-en Between the unseen. Egenfinansiert igjen.

ET – Hvordan var responsen fra labels/media på demoen og nå på EP-en?
ES – Responsen på demoen var overraskende bra. Fikk kjempeomtale i Scream. Vi fikk en distribusjonsavtale med VOW/Head Not Found, men den gikk i vasken. Fikk en del positive tilbakemeldinger fra labels som Spikefarm & Metal Blade. På den nye EP-en var ikke omtalen i Scream så bra.

ET – Og nå har dere fått platekontrakt.
ES – Vi jobber nå med Baphomet Records og Killjoy om å komme til enighet om et kontraktsforslag. De skal også lease vår EP Between the unseen, og da skal de distributere den i USA gjennom Red Stream.

ET – Når kommer evt. skiva?
ES – Vi går i studio i juni/juli. Planen er at skiva skal være ferdig innen nyttår, hvis kontrakten med Baphomet går i boks.

ET – Hvordan blir den?
ES – Vi tror den blir lik Between. Vi vet ikke enda. Det er mulig vi tar nyinnspilling av de 4 låtene på Between, pluss at vi lager en 3 – 4 nye låter. Tiden vil vise hva det blir til. Vi gleder oss i alle fall.

ET – Over til Inferno 2002. Stort?
ES – Veldig stort. Overraskende stort publikumsoppmøte.

ET – Hvordan var konserten deres? Respons fra publikum?
ES – Det var litt stille til å begynne med. Vi var 2. band ute, men det tok ikke lang tid før publikum var med. Ble utrolig bra etter 2. låta. Og vi hadde grei lyd. Pratet litt med utenlandsk media bl.a. Monster Mag & Metal Hammer. Og så fikk vi mange henvendelser fra fornøyde fans etter konserten. Rått.

ET – Jeg antar at dere fikk med dere noen av de andre bandene. Hva eller hvem gjorde mest inntrykk på dere?
ES – Det store oppmøte med publikum. Vi vil vel si at arrangementet gikk stort sett stille og rolig for seg. Ikke noe bråk å snakke om. Av bandene var det Behemoth som gjorde mest inntrykk. Enormt. Dimmu var også kult, men ble litt ødelagt av den dårlige lyden.

ET – Hvem er deres favorittband?
ES – Tja…vi har vel ingen klare favorittband. Må vel være Arcturus etter den siste skiva deres. Wizziac legger til: Emperor så klart.

ET – Hva var den siste CD-en dere kjøpte?
ES – Arcturus

ET – Og hva er planene for fremtiden?
ES – Plateinnspillingen er første prioritet for oss nå. Blir vel et par intervjuer med noen metal magasiner/blad.

ET – Noe dere ellers vil legge til?
ES – Sjekk ut vår hjemmeside www.eternalsilence.net , og mange små søte takk til dere 2, he he.