GOLDEN CORE – takker for seg i 2025

GOLDEN CORE – takker for seg i 2025

Foto: Storm Drabitius

Takk for oss!

Det er med tungt hjerte at vi nå meddeler at Golden Core avvikles som band og et kreativt prosjekt. Vi har visst over tid, at alle gode ting har en slutt, og at det er bedre å avslutte mens leken er god. Vi mener det er bedre å avslutte med verdighet og ikke bare la det gå og sakte forsvinne.

“It’s better to burn out than to fade away”

For oss har Golden Core vært en fantastisk kreativ reise. Vi har levd våre drømmer og fått lov til å vokse og utvikle oss som musikere og menneske, og kan se tilbake på våre prosjekter med stolthet både på scenen og i studio, der vi har pushet grenser, alltid investert og gjort det lille ekstra for å få til best mulige produksjoner. Vi er stolt av det vi har oppnådd sammen, avslutter som venner og er oppriktig glad i hverandre, angrer ingenting og ser fremover. Vi er brødre som heier på hverandre og hva den andre måtte finne på i fremtiden.

Det er sikkert mange som har spørsmål til hvorfor akkurat nå!

Det er sammensatt, men handler først og fremst om motivasjon og kreativitet, og at vi ikke kan se for oss hvordan Golden Core skal kunne fortsette fremover med de kravene vi stiller til oss selv, i en stadig tøffere bransje og uforutsigbart konsertmarked, spesielt etter Covid-19.

Alt henger sammen og påvirker utfallet. Rent økonomisk går det ikke rundt med de kravene vi stiller til hva Golden Core skal være. Vi liker å gjøre ting ryddig og skikkelig. Det å gi ut ny musikk med de kvalitetskravene vi har til produksjon eller lage konsertproduksjoner er ikke bærekraftig. Vi bor i hvert vårt land som gir utfordringer, men er ikke avgjørende. Det å lage og levere musikk krever tid, arbeidslyst, planlegging, profesjonalitet og investeringer til å bære det hele. Uten en eller flere av delene kan vi derfor ikke fortsette som før. Det har alltid vært viktig for oss å levere varene med den høyeste kvalitet, det vi er kapable til, til en hver tid, kreativt, profesjonelt og aldri gjøre noe uinspirert eller middels, av respekt for oss selv og til glede for vårt publikum.

Vi avslutter ikke uten å oppfylle våre forpliktelser og uten å ta farvel med våre trofaste fans. En skal alltid feire og minnes det som betyr noe, livet, kjærligheten og døden, og vi skylder oss selv og våre fans å ta skikkelig farvel. Det vil vi gjøre med en verdig avslutning. 2025 blir derfor året vi gjør vår siste konsert.

Parkteatret lørdag 5. april 2025 blir vår avskjedskonsert, og vår aller siste konsert, der vi vil invitere til feiring og gravøl. Alle annonserte konserter inntil da, i Danmark og på Island, vil bli gjennomført som planlagt.

Det er mange som må takkes. Først og fremst vil vi takke våre trofaste fans gjennom alle år, dere som har støttet oss hele veien, lyttet til musikken vår, kjøpt billetter til våre konserter, våre plater, merch, og stilt opp når vi har trengt det, for å realisere våre elleville prosjekter. Vi er dypt takknemlige og kan ikke beskrive med ord hva dere har betydd for oss.

Vi vil takke alle band og artister vi har delt scene med, både der vi i starten av vår karriere fikk lov til å varme opp scenen for andre og alle bands som har spilt support for oss senere.

Vi takker alle konsert- og festivalarrangører, og alle dere som har støttet oss og har hatt trua på oss, våre familier som alltid har vært der for oss og latt oss få lov til å følge våre drømmer.

Takk til vår gode venn Yngve Andersen (Blood Command), som vi fikk gleden av å lage albumene Fimbultýr og Kosmos Brenner sammen med. Vi takker deg Yngve for ditt trofaste vennskap, profesjonalitet og for at du alltid har behandlet oss som likeverdige voksne.

En stor takk til studiotekniker Simon Jackman og ditt behagelige vesen. Du er en drøm og jobbe sammen med, som har fått Golden Core sitt lydbilde til å låte fett på plate, slik vi ønsket det, massivt, balansert og vakkert.

Vi takker alle våre trofaste støttespillere og kreative samarbeidspartnere gjennom alle år, dere som har gitt oss muligheter til å vise oss frem, og alltid har stilt opp og aldri mistet troen. Dere er mange og dere vet hvem dere er!

Sist men ikke minst vil vi takke vår manager Jon Julius Sandal og Helvetes indre kretser for alt arbeidet du har gjort for oss, organisert plateinnspillinger, reiser og konserter. Det vi har fått til og kan se tilbake på med stolthet, hadde ikke vært mulig uten deg.

… og husk alle sammen, “Death is not the end”, men en ny begynnelse!

TAKK FOR OSS,

MÓRI 🖤 DEG!

Simen Jakobsen Harstad og Johannes Thor Sandal

Leave a Reply