LENNY KRAVITZ – ute med nytt album

LENNY KRAVITZ – ute med nytt album

Photo: Mark Seliger

Den norgesaktuelle artisten, som spiller i Sandefjord (By the Pond) den 26. juni 2024 og på Hamar (utendørs ved Vikingskipet) den 27. juni, gir ut sitt etterlengtede nye album «Blue Electric Light» via Roxie Records/BMG på fredah, den 24. mai.

“Lenny Kravitz has been the epitome of cool forever” —  ESQUIRE

“glorious… joy and swagger in almost every track” – ASSOCIATED PRESS

“Constantly at the forefront of style, always on both the big and small screens, and with his music providing a constant soundtrack to the lives of Gen X, Millennial, and Gen Z rock fans…”

“With his own music, Kravitz is adding to Rock & Roll’s rich history with a message of love, light and positivity” — ESSENCE

⭐️⭐️⭐️⭐️MOJO MAGAZINELenny Kravitz gir ut sitt etterlengtede nye album «Blue Electric Light» via Roxie Records/BMG. Albumet ble skrevet og innspilt av Kravitz i hans studio på Bahamas, og «Blue Electric Light» er rockeikonets 12. album og hans første albumutgivelse på fem år. «Paralyzed», den nyeste singelen hentet fra «Blue Electric Light», ble utgitt mandag 20. mai, sammen med kunngjøringen av Kravitz’ «Blue Electric Light» Las Vegas-residens som finner sted fra oktober 2024.

Tidløst. Eksplosivt. Romantisk. Inspirerende. Hvordan ellers kan man karakterisere «Blue Electric Light»? Prosjektet er en lidenskapelig serie av sanger som løfter frem Kravitz’ fusjon av dyp soul og rock ‘n’ roll, og er det nyeste bidraget fra en mann hvis musikk – for ikke å nevne hans unike stil – fortsetter å inspirere millioner over hele verden.

Fokuslåten «Paralyzed» setter punktum for rekken av singler hentet fra albumet med en kjærlighetsfylt groove og innslag av psykedelia fusjonert med tunge, bluesbaserte påvirkninger. Kravitz’ sylskarpe vokal skjærer gjennom fuzz-gitar-riff og tåkete synther, som bygger opp til en smertefull siste bønn: “Babe without your love I’m paralyzed.” Låten ble utgitt tidlig mandag 20. mai, og singelen ble fremhevet på coveret til “Apples New Music Daily”.

«Paralyzed» fulgte singlene «TK421» og «Human».
Energisk, funky og sexy over hele linja; Kravitz gikk hardt ut fra start med «TK421», som ble rost av blant andre Billboard, Rolling Stone og People Magazine. Oppfølgersingelen «Human» ble omtalt som en “absolutt fengende” hymne (Forbes), og “fullpakket med en tykk groove av klaprende perkusjon og et svevende refreng” (USA Today). Se Kravitz fremføre «Human» på The Tonight Show med Jimmy Fallon HER.

På albumet resonerer Kravitz’ talenter som forfatter, produsent og multiinstrumentalist; han skrev og spilte de fleste instrumentene selv, og i samarbeid med sin mangeårige gitarist Craig Ross. Til syvende og sist laget han 12 låter som reflekterer hans artistiske arv som en sjangeroverskridende banebryter, men som samtidig er solid forankret i energien fra det 21. århundre og utover.

Forut for utgivelsen av «Blue Electric Light», ble det kunngjort at Kravitz vil være hovedartist på UEFA Champions League “Final Kick Off Show”, presentert av Pepsi 1. juni på Wembley Stadium i London, som vil forene fotball- og musikkfans over hele verden. I tillegg kunngjorde Kravitz mandag 20. mai utvalgte datoer for sin «Blue Electric Light» Las Vegas-residens på sagnomsuste MGM. «Blue Electric Light» Las Vegas-residensen vil finne sted 18-19. oktober, samt 23., 25. og 26. oktober 2024.

Nylig ble Kravitz udødeliggjort på Hollywood Walk of Fame, han mottok “Music Icon Award” på 2024 People’s Choice Awards og ble hedret av CFDA med deres “Fashion Icon Award”, for sin rolle som en av rockens mest anerkjente musikere, men også som en stor motepåvirker. Som en ustoppelig kreativ kraft – musiker, forfatter, produsent, skuespiller, forfatter, designer – fortsetter Lenny Kravitz å være en global dynamisk tilstedeværelse innen musikk, kunst og kultur. Fremover vil Kravitz levere «Blue Electric Light» direkte til fansen med en omfattende verdensturné, som starter i Hamburg, Tyskland den 23. juni.

Ytterligere informasjon om Lenny Kravitz, «Blue Electric Light» og kommende turnédatoer finnes på lennykravitz.com.


Mer om Lenny Kravitz:

Lenny Kravitz regnes som en av vår tids fremste rockemusikere, hvor har overgått sjanger, stil, rase og klasse gjennom en over tre tiår lang musikalsk karriere. Med innflytelser fra soul, rock og funk fra sekstitallet og syttitallet, har låtskriveren, produsenten og multi-instrumentalisten vunnet fire GRAMMY® Awards.

I 2023 debuterte Kravitz den antemiske “Road To Freedom,” en sang han skrev, fremførte og produserte spesielt for den mye omtalte Netflix-filmen “Rustin”. Sporet spilles over filmens slutttekster. I forbindelse med utgivelsen av sangen, sikret Kravitz seg en Golden Globe-nominasjon for “Best Original Song – Motion Picture,” en Critics Choice Award-nominasjon for “Best Song,” og Guild of Music Supervisors Award-nominasjon for “Best Song Written and/or Recorded for a Film” for denne sjelfulle hymnen.

I tillegg til sine tolv album, som har solgt 50 millioner eksemplarer over hele verden, har hans kreative firma Kravitz Design Inc. en imponerende portefølje av bemerkelsesverdige prosjekter, inkludert hotell eiendommer, leilighetsprosjekter, private boliger og arbeid med høyprofilerte legendariske merker som Rolex, Leica og Dom Perignon. I 2022 lanserte han sitt eget ultra-premium spritmerke, Nocheluna Sotol—et destillat fra Chihuahua, Mexico, avledet fra sotol-planten. Kravitz er forfatter av “Flash”, en bok som viser unik rockefotografi. Hans nylige memoar, “Let Love Rule”, landet også på The New York Times’ Best Sellers List. Kravitz er for tiden merkeambassadør og globalt ansikt utad for YSL Beauty’s Y-parfyme og er global ambassadør for luksusklokkemerket Jaeger-LeCoultre. Denne flerdimensjonale artisten har også beveget seg inn i film, og har spilt rollen som Cinna i kassasuksessene “The Hunger Games” og “The Hunger Games: Catching Fire”, samt i de kritikerroste filmene “Precious” og “The Butler”.

Leave a Reply