FIGHT THE FIGHT – slipper nytt album

FIGHT THE FIGHT – slipper nytt album

Foto: Anine Desire

Fight The Fitght Slipper fengslende nytt album før omfattende USA – Turnè!

Fight the Fight har gjort seg bemerket i metalmiljøet siden debutalbumet i 2017. De er nå tilbake for fullt, med en ny line-up, en solid dose ny inspirasjon, klare for å slippe løs sitt nye album “Shah of Time”, den 31. mai 2024. Bandets utvikling mot en psykedelisk sound, blandet med prog og moderne metal, har allerede fått både fans og kritikere til å juble. Dette legger grunnlaget for det som ser ut til å bli deres mest ambisiøse album hittil.

Prosessen bak albumet startet for to år siden, midt i usikkerhet om bandets fremtid på en hytte på Gaustatoppen i Norge. Der, omgitt av inspirasjon, skrev de låt etter låt, som til slutt dannet konseptet for skiva. Fight the Fight deler:

“En bølge av inspirasjon traff oss og vi begynte å skrive låt etter låt. Visjonen ble klarere og lysten på å lage ble sterkere. Etterhvert skulle vi ha et konsept og nok låtmateriale til å gå inn i studio og starte prosessen med å lage “Shah Of Time”. To år senere så sitter vi igjen med en skive vi er så stolte av. En skive vi har lagt ned blod, svette, tårer, lange kvelder, sure koner og tomme lommebøker for å lage. En skive som er ærlig, ekte og som representerer dagens samfunn forkledd inn i en alien historie.”

Tracks:

Serpent of the Sand
Ascent
Monarch
Shining
Heart of Stone
A.I.
Alien
12800
In Memory
Descent

På albumet:
Tord Statle Larsen – Gitar, backing vokal
Fredrik Teig Bergstrøm – Gitar, main vokal
Hans-Magnus Endestad Hermansen – Bass, backing vokal
Baard Kolstad-Drums – Trommer

Med tre knallsterke låter allerede ute fra albumet, har Fight the Fight virkelig tatt av de siste månedene! De har fått en skikkelig boost i popularitet og dratt til seg mengder av nye fans og følgere på sosiale medier fra hele verden. Og det stopper ikke der! “Shah of Time” lover å ta det enda et steg videre, med bandet som utforsker nye lydlandskap samtidig som de holder fast ved den energiske og fengende stilen sin. Og sjekk dette: alle trommene på albumet er spilt av Baard Kolstad fra Leprous, noe som virkelig løfter plata til nye høyder! Baard Kolstad deler:

“Å jobbe tett sammen med Fight the Fight i studio var skikkelig inspirerende, og jeg er så stolt av det vi fikk til sammen! En ny, frisk sound og masse rom hvor jeg fikk skinne, så jeg koste meg rett og slett veldig. Nå gleder jeg meg bare til å endelig dele dette med verden!”

Fight the Fight er kjent for å gi alt på scenen og de har virkelig gjort seg bemerket på store festivaler og turnéer over hele Europa. Nylig tok de Europa med storm på turnè sammen med Leprous, og publikum ble rett og slett hekta og ville ha mer.

For etter å ha holdt igjen litt med liveopptredener i fjor, er 2024 virkelig året for Fight the Fight! De gjør seg nå klare til å turnere nok engang, og denne gangen blir de med Monuments og Leprous på en gedigen USA-turné i september og oktober. Det kommer til å bli en liveopplevelse man sent vil glemme, det lover de! Om den kommende turneen deler Fight the Fight:

“Fight The Fight har aldri vært i statene før, men nå har en guttedrøm godt i oppfyllelse. Vi skal over dammen! Å legge ut på en fem uker USA turné blir en surrealistisk opplevelse. Jeg ser for meg at det blir en reise med oppturer, nedturer, mye junk og hard jobbing. Vi skal tross alt krysse land og strand i en bobil. Aldri har jeg gledet meg så mye til å kjøre mil etter mil”.

Når de blir spurt om hva de ser fram til, sier gitarist og låtskriver Tord Larsen: ” Jeg ser frem til å spille store venues, henge med gutta, kjøpe meg en cowboy hatt, høre på country og drikke budweiser!

31.august spiller de på Parkteatret i Oslo

FØLG FIGHT THE FIGHT:
FACEBOOK BANDCAMP | SPOTIFY

Leave a Reply