ATENA – slipper LIVE album

ATENA – slipper LIVE album

September 2023 slapp ATENA studioalbumet “Subway Anthem”, og det ferske albumet ble feiret med en imponerende slippkonsert på Parkteatret i Oslo. Konserten var rett og slett så bra, at bandet nå velger å gi ut en live-plate fra denne kvelden “Live from Parkteatret”.

Albumet byr på en nådeløs, innovativ og elegant fusjon av sjangre som beviser hvorfor nettopp ATENA står i fronten av den norske metalcore scenen. På albumet “Live from Parkteatret” får vi servert det nye studioalbumet “Subway Anthem” på sølvfat, og plata åpnes med låta “Leave”, før den går rett videre på den knallharde “Ultra Ultimate Opus Power”.

Men det er ikke bare det nye studioalbumet som blir spilt. Vi skal ikke lengre inn i albumet enn til spor nummer fire før bandet klinker til med singelen “Oljebarn i Helligvann”, og videre til spor nummer seks hvor låta “No Hope for Misscarriages” fra 2020 albumet “Drowning Regrets & Lungs filled with Water” fyres løs. -Og flere gamle slagere skal det bli, og to av bandets største hits “Oil Rigs” og “Death is All I Think About” er selvsagt også med!

Albumet byr rett og slett på en godtepose av nye og gamle låter, og ATENA beviser nok en gang at de evner å sømløst å kombinere tung musikk, kraftige temaer like godt på scenen som de gjør på album. Gitarist og låtskriver Vebjørn Iversen forteller: “Vi følte det var på tide å legge ut et live-album mtp. album-katalogen vår. Konserten vår i Oslo på slippdagen til Subway Anthem var derfor perfekte stedet å bevare et godt minne for oss og alle som var der”.

ATENA er i 2024 ikke bare aktuelle med nytt live-album, de er også klare for internasjonal turnering. Til høsten reiser nemlig bandet på sin “Nordic Invasion-tour” sammen med Aviana, One Morning Left og Cabal.

ATENA er:

Vebjørn Iversen – Gitar
Fredrik Kåsin – Trommer
Ulrik Linstad – Bass
Jakob Skogli – Vokal

Om ATENA:

I løpet av de siste årene og med 5 album bak seg, har ATENA vist seg som en av frontfigurene innen norsk metalcore med sin nådeløse blanding av tunge gitarer, elektroniske elementer og urbane referanser.

Med en dyp inspirasjon fra klassisk metalcore, hiphop og med en kjærlighet til tunge riff, fletter ATENA hardtslående metal sammen med tekster om livets mørkere sider. ATENA sitt siste, kritikerroste album “Drowning Regret & Lungs Filled with Water” ga dem internasjonal oppmerksomhet, og flere ledende medier var på ballen:

“Atena’s willingness to push boundaries needs to be applauded”- Metal Hammer UK

 «Storslagen metalcore med dype nikk til britiske band som Bring Me the Horizon og Architects». – Dagbladet

September 2024 reiser ATENA nok engang ut på turnè, denne gangen sammen med One Morning Left, Cabal og Aviana.

THE NORDIC INVASION TOUR 2024
12 Sep 2024 – OSLO, NORWAY Parkteatret
13 Sep 2024 – STOCKHOLM, SWEDEN Kollektivet Livet
14 Sep 2024 – GOTHENBURG, SWEDEN Musikens Hus
19 Sep 2024 – TURKU, FINLAND Utopia
20 Sep 2024 – TAMPERE, FINLAND Klubi
21 Sep 2024 – HELSINKI, FINLAND On The Rocks (Helsinki Techfest)
26 Sep 2024 – HELSINGBORG, SWEDEN The Tivoli
27 Sep 2024 – SØNDERBORG, DENMARK Sønderborghus
28 Sep 2024 – COPENHAGEN, DENMARK Copenhagen Distillery

Følg ATENA: 
Facebook | Twitter

Leave a Reply