HELSINKI HORIZON – debutalbum ute i mars

HELSINKI HORIZON – debutalbum ute i mars

Det skandinaviske alt-rock-ensemblet Helsinki Horizon forbereder seg på å gi ut sitt debutalbum “Sirens” 15. mars. Det åtte spor lange albumet lover å fengsle lytterne med sin unike blanding av rock, alternative komposisjoner og filmatiske elementer, og byr på en overbevisende sonisk reise gjennom ulike undersjangre.

Komponert i sin helhet av Snorre Hovdal, fungerer «Sirens» er en sonisk og visuell oppfølger til deres første EP «Signal Flares» samtidig som det står som et frittstående konseptalbum. Albumet henter inspirasjon fra «Homer’s Odyssey» og dykker ned i eksistensialisme, menneskelig fasade, makt, naturens forfall, og den påfølgende konsekvensen av disse som en total. Alle sangene på albumet har sin egen individuelle artwork for å underbygge tematikk og forsterke dem som frittstående kapitler i en historie.

Albumet har et stort mangfold i sine låter, hver av dem med sin egen distinkte karakter og inspirasjon. “Tie Them to The Mast” legger ut på en groovy og grumsete sonisk reise som blander 80-tallssynther og tremolo-gitarer med en punchy avslutning .

«Sirens» er en saktebrennende og tung komposisjon inspirert av 70-talls prog og metal, mens «Unmoored» byr på trashy garasjerock. “Cellar Door” er en drømmende visjon av barndomsår i vinterkulden. Med «Sirens» lover Helsinki Horizon en fengslende og oppslukende musikalsk opplevelse, som tilbyr en cinematisk utforskning av lydlandskapet kombinert med en konsistent visuell harmoni. Albumet vil spesielt passe fans av post-rock, alternativ rock og filmmusikk.

Om Helsinki Horizon

Helsinki Horizon, et alt-rock ensemble fra Trondheim, har røtter helt tilbake til 2008 da Snorre begynte å spille inn demoer og komponere musikk inspirert av film og reiser som satte musikalske avtrykk. I 2012 ble vind og Geir med i prosjektet, og dette markerte også bandets første liveopptreden. Deres første utgivelse, EPn “Signal Flares” , ble utgitt i 2021, fikk ros fra anmelderne og opplevde massiv støtte fra post-rock-miljøet.

Medlemmenes tidligere erfaringer fra norsk metal-undergrunn skapte et komplementært og ærlig tilskudd til bandets organiske og melodiske komposisjoner, og tilførte både råskap og sterke kontraster i musikken. Inspirert av artister som Radiohead, Mogwai, M83 og Max Richter, bryter Helsinki Horizons musikk sjangerbarrierer og leker med eksperimentelle elementer som Tesla coil emulert Cello-vreng og 8-bit-crushed bassharmonika.

I 2024 slipper bandet debutalbumet “Sirens”, som utforsker mørke konsepter og tematikk mens de kreativt og musikalsk unngår konformitet. I samarbeid med vokalist Öllegård fra Stockholm fant bandet et nytt nivå av kreativ kontrast og drømmende vokalarrangement. Musikken deres henter inspirasjon fra menneskehetens mangler, filosofi og avvik blandet godt filmatiske og litterære inspirasjoner

Helsinki Horizon består av Snorre, som håndterer gitarer, bass og tangenter, sammen med Öllegård på vokal, vind på gitar og Geir på trommer. Deres kollektive kreativitet og engasjement har plassert Helsinki Horizon trygt inn i den nordiske alt-rock-scenen, og okket inn lytterne sine med sin særegne stil og urokkelige engasjement for musikalske kontraster.

Følg Helsinki Horizon – YouTube Facebook

Leave a Reply