SVIIR – singlerelease

SVIIR – singlerelease

Sviir er klare med sin andre utgivelse, EP’en, Sviiresøstre & Sviirebrødre. Ekte rock! Ekte kjærlighet! Ekte moro! Og litt kritikk av ting som er feil. Dette er fanene Sviir, bestående av Frode (trommer), Sindre (gitar & vokal) og Geir (bass), holder hevet når de presenterer denne EP’en. Punk, postgrunge, rock ‘n’ roll og tung rock er hederbetegnelser som har blitt klistret på musikken du nå skal få høre.

Sviir har vært i studio høsten 2023 og gjort innspillinger av seks nye låter til denne EP’en. All innspilling er gjort av bandet selv, med vokalist og gitarist, Sindre, i sjefsstolen. Til å gjøre miksejobben har Sviir fått inn, Pål Gauslaa Sivertzen, fra Vakuum Studio. Sviir er mer enn fornøyde med jobben Pål har gjort og sender en stor takk i hans retning for det herlige preget han har gitt utgivelsen. Pål har også stått for mastring.

Tittelen, Sviiresøstre & Sviirebrødre, leder hen til hvorfor sviiregutta spiller i band i det hele tatt. Det er alle menneskene de spiller for, prater med, fester og sviirer med langs veien som utgjør den klart største motivasjonen for Sviir. Det er både de langvarige og de mer flyktige møtene med gode sviiresøstre og sviirebrødre som gir energi, skaper magi og kort sagt gjør det givende å lage musikk, spille inn plater og spille konserter. Alle disse menneskene setter Sviir så stor pris på at de gjerne vil adressere det med denne tittelen.

I tillegg presenterer Sviir låter om blant annet (selv)utsatte minoriteter det slett ikke er synd på, slitere som strever i byråkratiet og gamle kongefeider.

Sviiresøstre & Sviirebrødre, slippes digitalt fredag 2.februar, og feires med releaseparty med gode venner og kolleagaer på Dunk i Oslo kvelden etter.
Kaos i Gryta, slippes som singel fredag 12.januar.

BIO
____________________________________________

Sviir, et rockeband som lyder sjangerbeskrivelsen, norskspråklig rock med en del punk i mixen, har holdt virksomheten gående siden mai 2022. Siden dengang har de vist seg svært produktive. I en rendyrket DIY-ånd har de etablert seg i sosiale medier, de har spilt inn eget materiale, sluppet tre singler og en fullengder. I løpet av høsten slipper de sin første EP, Sviiresøstre & VSiirebrødre. I tillegg er de godt i gang med å etablere seg som et energispyttende livetog i konglomeratet av klubbscener i over- og undergrunnen av norsk rock. 

Postgrunge, tung rock, rock ‘n’ roll, Seigmen, Kjøtt og L7 er assosiasjoner som har blitt nevnt, i tillegg de største klassikerne innenfor den norskspråklige rocken. Sin aller første øving brukte Sviir til å spille gjennom låter av bl.a. Raga Rockers, Iggy Pop og Thåström, gode inspirasjoner. 

Da Frode, Sindre og Geir var ni år drømte de om å bli Roger Waters, Bono og Dee Snider. De ble ingen av de nevnte herrer (noe som jo ville vært veldig spesielt), men de dyrket interessen for musikk videre gjennom ungdommen og ut i voksenlivet, de fant seg nye helter og de spilte i band. Musikkforståelsen og sjangeraksepten har blitt bredere, men for alle tre er det fortsatt rocken som får blodet til å pumpe hardest, fortest og varmest.

Sviir har som mål å glede og å tilfredsstille(!) seg selv med musikken. Og er det flere som finner tilfredsstillelse i det de vrir ut av seg, da har Sviir suksess. Sviir jobber hardt for å klatre opp på det neste stigetrinnet. Greier de det, da har Sviir suksess.

Sviir kalte sitt første album, Enkle Sanger Om Kjærlighet, og fylt det med ti låter som alle på sitt vis utrykker en fascinasjon, en kjærlighet, for det som skjer i livet og hverdagen, eller en kjærlighet til å observere og forestille seg det som skjer/kan skje i livet og hverdagen. Albumet har sanger som tematisk spenner fra jobbrelaterte fylleturer til Japan, via observasjoner om vår egen tilkortkommenhet som både klovner og idioter, til mer hverdagslige tankeeksperimenter om familiehundens (mulige) mentale liv.

Sviir jobbet i studio uten ytre bistand, så det er reindyrka DIY-produkter som har blitt spyttet ut. Singlene og albumet deres ble spilt inn i løpet av høsten og vinteren 2022/2023. Første singel, Kjerneverdier (november 2022) ble plukket opp av Dårlige Venner-podcast og ble spillelistet av så vel Erik Valbrokk som Evig Lyttar. I januar slapp Sviir to nye låter, Bikkja og Det jeg Vil Ha. Bikkja fikk rosende omtale på musikkbloggen, Norsk over og undergrunnsmusikk, samt spilling på podcasten, Råkk Folk. Med singelen Det Jeg Vil Ha, greide Sviir å bli veid og funnet tunge nok for januarlistene til både Valbrokk og Evig Lyttar nok en gang. Albumet har fått svært god omtale på ulike musikkblogger. Det er sviire-gutta veldig fornøyde med.

Som liveband fikk Sviir sin debut i februar 2023, foran et svært godt besøkt Uhørt i Oslo. Tilbakemeldingene etter konserter er svært gode og forteller om et supertight band som spruter av energi i liveopptreden og uttrykk. Så godt har de sparket fra seg at de ble kalt tilbake til Uhørt-scenen for å opptre sammen med flere andre band til Musikkfest Oslo. Høsten 2023 ble det konsertbesøk til Moss og utover i 2024 har Sviir booket flere nye konserter, og det jobbes med mer utover våren 2024.

Sviir er et produktivt band. De har hatt nye studiorunder høsten 2023 med påfølgende utgivelse av EP i februar 2024. Hyttefolk i strandsona, byplanleggere og det generelle byråkratiet får alle sine pass påskrevet. Her er det flere lettbente og humoristiske tekster, men også tekster med flere lag og litt krassere kritikk av ting som ikke fungerer helt som det skal.  På denne utgivelsen har Sviir hentet inn ytre bistand til mikse- og mastrejobben. Den har, Pål Gauslaa Sivertzen, fra Vakuum Studio stått for. Mye å glede seg til!

EP-utgivelse skal også følges opp med konserter og livespilling. For der, på scenen, foran sviirebrødre og sviiresøstre av alle tapninger, er det Sviir trives aller, aller best!

Mye å glede seg til for den som er SVIIREBROR, SVIIRESØSTER eller SVIIREPERSON!

https://www.facebook.com/sviirband

Leave a Reply