TONS OF ROCK – fem nye sterke navn

TONS OF ROCK – fem nye sterke navn

Tons of Rock med full bredde! 

Tons of rock har fått internasjonal anerkjennelse og har rekordsalg etter slipp av headlinerne Metallica, Judas Priest, Greta Van Fleet og TOOL. Denne uka bekrefter festivalen flere publikumsfavoritter til neste års festival. 

Det femhodete monsteret MR BUNGLE, med Mike Patton (Faith No More) i spissen, er tilbake og bekreftes til Ekebergsletta neste år.

Ukas slipp byr også på symfonisk og melodisk power metal med AVANTASIA, groovy thrash med ALIEN WEAPONERY, ortodoks polsk black metal med BATUSHKA og det innflytelsesrike death metal-bandet I AM MORBID.
  

– Med de siste ukers slipp og lanseringer viser vi til fulle hva Tons of Rock er og skal være. Sjeldent har vi sett slikt engasjement i våre flater fra vårt publikum. Det ryktes og svirres noe voldsomt og da er det gøy at vi både kan overraske og overgå forventninger. Med dagens slipp viser vi rockens bredde med både galskap og klassisk death metal; sier Jarle Kvåle i Tons of Rock. 

Rockens supergruppe

Mr Bungle er selve definisjonen på supergruppe. Gjennom 90-tallet slapp de tre avant-garde klassikere som forente et hav av stilarter. En slags salig miks av thrash metal, ska, funk og bossa i en infernalsk miks som på virkelig traff fansen. I 2024 tar Mike Patton, Trevor Dunn og Trey Spruance med seg selveste Dave Lombardo (ex-Slayer) og Scott Ian (Anthrax) til Oslo og Ekebergsletta. 

ALIEN WEAPONERY

De var sist å se i Norge da de varmet opp for Gojira i Oslo Spektrum! Herlig og groovy thrash metal blandet med urfolkspråket te ro Māori. Brødrene Henry og Lewis de Jong startet opp bandet i lille Waipu i New Zealand, og har i løpet av få år tatt steget opp til å bli et band å regne med på metalhimmelen. 


AVANTASIA 

Symfonisk og melodisk power metal fra vokalist Tobias Sammet (fra tyske Edguy) som har fått enormt mange fans verden over. AVANTASIA er et av de mest etterspurte power metal-bandene fra Tons of Rock publikummet. 


BATUSHKA

Polske BATUSHKA sverger til ortodoks mystikk og den østlige ortodokse kirke. Tekstene er utelukkende skrevet på gammelt kirkeslavisk, og låter både storslått, mørkt og stemningsfullt.

“The whole album is a concept based on the Liturgy of Death, the prayers for the dead, and Orthodox funeral rites and dirges. It’s all about a ritual that involves the dead and the mourners.  – Batushka om albumet “Hospodi” fra 2019


I AM MORBID

Morbid Angel-fans foren dere! 35 år siden “Altars of Madness”! David Vincent og Pedro “Pete” Sandoval  er klare med prosjektet I am Morbid og skal levere blytunge death-klassikere til legioner av fans på sletta. Morbid Angel var en av pionerene innenfor sjangren og det mest suksessfulle og innflytelsesrike death metal-bandet på 80 og 90 talet.  Vi gleder oss til å høre tidløse klassikere på Ekebergsletta i Juni.

Tons of Rock hadde i år besøkende fra 72 ulike land. Festivalen opplever en voksende interesse fra hele verden og feirer 10 år i 2024..

oreløpig line up: 

Metallica
TOOL

Judas Priest

Greta Van Fleet

Parkway Drive

Abbath performs Immortal 

Satyricon

Opeth
Seigmen

 Motorpsycho

Oslo Ess

Better Lovers

Igorrr

Orange Goblin

Rotting Christ 

Thundermother

Thy Art Is Murder

While She Sleeps

Black Debbath
SPAN
Go-Go Gorilla

Leave a Reply