ATENA – slipper nytt album

ATENA – slipper nytt album

Photo: Anine Desire

ATENA slipper grensesprengende nytt studioalbum “Subway Anthem”!

29.September er ATENA er endelig tilbake med et nytt studioalbum, “Subway Anthem”! Albumet byr på en nådeløs, innovativ og elegant fusjon av sjangre som beviser hvorfor nettopp ATENA står i fronten av den norske metalcore scenen.

“Subway Anthem” kan beskrives som metalcore med et tydelig moderne preg og tunge innflytelser fra både elektronika, hip hop og emo. Albumet representerer et skritt i en ny retning for ATENA, som allerede er kjent for å uredd eksperimentere med og utvikle soundet sitt.

“Vi hadde det utrolig gøy da vi lagde dette albumet” deler ATENA. “Hele reisen vi hadde med å skrive dette albumet vil for alltid ha en spesiell plass i hjertene våres, som vi håper kan gi like mye til fansene våres som det ga oss. Temaet for albumet utforsker både avhengighet, lengsel og det å lete etter et mer meningsfullt liv. I prosessen og gjennom arbeidet med dette albumet fant vi mye av akkurat denne meningen vi lette etter, og vi vil si takk til alle som lytter som både er en del av dette og gir oss muligheten til å fortsette å skape musikk.”

ATENAs evne til sømløst å kombinere tung musikk, kraftige temaer og tekster som adresserer kamper den nye generasjonen står overfor i dag, viser en dedikasjon og unik evne til å konstant utfordre grenser og utvikle både det lyriske, visuelle og musikalske. Albumet er mixet og mastret av den anerkjente svenske produsenten Henrik Udd, kjent for sitt arbeid med noen av sjangerens største navn som Bring Me The Horizon, Arichitects og Imminence.

I tillegg til den kommende albumutgivelsen, reiser ATENA på en spennende høstturné i 2023.

Om ATENA:

I løpet av de siste årene og med 4 album bak seg, har ATENA vist seg som en av frontfigurene innen norsk metalcore med sin nådeløse blanding av tunge gitarer, elektroniske elementer og urbane referanser.

Med en dyp inspirasjon fra klassisk metalcore, hiphop og med en kjærlighet til tunge riff, fletter ATENA hardtslående metal sammen med tekster om livets mørkere sider. ATENA sitt siste, kritikerroste album “Drowning Regret & Lungs Filled with Water” ga dem internasjonal oppmerksomhet, og flere ledende medier var på ballen:

“Atena’s willingness to push boundaries needs to be applauded”- Metal Hammer UK

 «Storslagen metalcore med dype nikk til britiske band som Bring Me the Horizon og Architects». – Dagbladet

September er ATENA nok en gang aktuell med ny musikk, og albumet “Subway Anthem” som slippes via Indie Recordings.

ATENA ER:

Vebjørn Iversen – Gitar

Jakob Skogli – Vokal

Ulrik Linstad – Bass

Fredrik Kåsin – Trommer

Leave a Reply