INFERNO 2024 – CANDLEMASS, NORDJEVEL OG IN TWILIGHT’S EMBRACEINFERNO 2024 –

INFERNO 2024 – CANDLEMASS, NORDJEVEL OG IN TWILIGHT’S EMBRACEINFERNO 2024 –

INFERNO METAL FESTIVAL 2024 er stolt av å kunngjøre at de svenske legendariske doom-mestrene Candlemass, norske black metal-bandet Nordjevel og det polske black metal-bandet In Twilight’s Embrace vil være på lineupen til festivalen
CANDLEMASS
Svenske Candlemass har satt dype spor i doom metal-verdenen med sin unike variant av sjangeren. Dannet i Stockholm helt tilbake i 1984, blir bandet ofte kreditert for å ha pionerert sjangeren episk doom metal, kjennetegnet av langsomme, tunge riff og episke vokallinjer. Et av bandets mest ikoniske verk er debutalbumet, ”Epicus Doomicus Metallicus,” utgitt i 1986. Candlemass har gjennomgått flere forskjellige medlemmer opp gjennom årene, men bandets grunnlegger og bassist, Leif Edling, har vært den viktigste kreative kraften bak musikken og sørget for at bandet alltid har holdt stø kurs. Med sin distinkte lyd og unike særpreg som har vært med å forme utallige doom metal-bands, er Candlemass som en legende å regne. Dette kan fortsatt høres på bandets siste utgivelse, albumet ”Sweet Evil Sun” fra 2022. Candlemass opptrådte på Inferno Metal Festival i 2005 – så vi ser frem til å ha bandet tilbake på festivalen for en episk doom-kveld.
https://www.facebook.com/candlemass
 
NORDJEVEL
Nordjevel er et norsk black metal-band som ble til i 2015. Med medlemmer fra etablerte norske band som Ragnarok, Odium og Doedsvangr, er Nordjevel en gjeng som kjenner sitt fag godt. Bandets sound hyller de tradisjonelle elementene i black metal samtidig som de sørger for å gi musikken en egen karakteristisk stil. Kjent for sine heftige sceneopptreden med mye pyro og show, har Nordjevel forankret sin plass i den moderne black metal-scenen, og viderefører arven til norsk ekstremmetall med en ubeskjedent intens tilnærming. Deres siste album, ”Gnavhòl”, er kanskje bandets beste så langt, og vi ser frem til å se og høre bandet når de returnerer til Inferno Metal Festival for tredje gang.
https://www.facebook.com/nordjevelofficial
 
IN TWILIGHT’S EMBRACE
Det polske metal-bandet In Twilight’s Embrace har vært verdt å følge med på i den ekstreme undergrunnsscenen siden bandet ble stiftet i 2003. Med en stil som sømløst blander elementer av death metal og black metal, er musikken deres en mørk og intens reise gjennom aggressive riff, rasende trommespill og heftig vokal. Gjennom hele diskografien har In Twilight’s Embrace vist sin evne til å skape en atmosfære av spenning og rå energi, med temaer som død, offer og menneskehetens nedgang. Bandet har fått en dedikert følgerskare innen både den polske og internasjonale metal-scenen, og spesielt de siste årene har de blitt en betydelig aktør i metal-scenen. Dette blir In Twilight’s Embraces første konsert i Oslo.
https://www.facebook.com/intwilightsembrace
 
 
INFERNO METAL FESTIVAL 28. – 31. MARS 2024
At the Gates, Candlemass, Borknagar, Sólstafir, Finntroll, Carpathian Forest, Cattle Decapitation, Nordjevel, Winterfylleth, Keep of Kalessin, Vltimas, Misþyrming, Saor, Konvent, Khold, Crypta, Signs of the Swarm, Extermination Dismemberment, Orm, Phantom Fire, Tilintetgjort, Umbra Conscientia, In Twilight’s Embrace, 200 Stab Wounds, Imbalance, Nakkeknaekker, Vomit Forth, Horrifier
 

Billetter til salgs på: tickets.infernofestival.net

Leave a Reply