TOTSÅSROCK – 7. år på rad

TOTSÅSROCK – 7. år på rad

TotsåsRock kjører på med år 7 på rad.

Hele 13 band entrer scena under TotsåsRock 2023, som nå har tatt steget til å bli en 3dagers-festival. Dette arrangementet bør ingen gå glipp av, uavhengig av musikksmak. Stemningen og atmosfæren på Sørsetra i Lierne gir publikum en helt unik opplevelse.

TotsåsRock 2023 blir festivalens 7. år på rekke, og har som eneste festivalen i Norge trosset 2 år med pandemi, tøffe økonomiske tider og kr 0 i støtte fra Norsk Kulturråd.

Uten all støtten fra publikum, et stort og velvillig bandmiljø samt økonomisk støtte fra lokalt næringsliv og fylkeskommune, hadde ikke TotsåsRock vært mulig.

Sommeren 2022 eksploderte det med festivaler etter corona-dvalen, og Totsåsrock gikk ett stort underskudd i møte da konkurransen om publikum ble veldig stor. Denne sommeren 20-22. juli satser festivalen på ett langt bedre oppmøte, og frister med en 3 dagers festival der hele 13 band skal stå på scenen i Sørsetra, midt i Liernes beste villmark.

Suksessen med «Mogensdagen» i 2022 videreføres i 2023 på torsdag 20. juli. Da får alle barn/ungdom under 16 år gratis inngang, og de får ett flott innblikk i hva en metallfestival dreier seg om når 4 ungdomsband går på scenen med minikonserter. Dep, SV1DS1, Bakalao og Wildnite Light. Dep husker nok de fleste fra TotsåsRock 2022 og Melodi GPjr. I året som har gått, har de spilt bla på Steinkjerfestivalen, Midgardsblot, Karmøygeddon og har nettopp sluppet en ny EP («Utstøtt»).

I tillegg satser arrangøren på nok en stinn brakke når antimobbe-organisasjonen «Metalheads against bullying» skal holde foredrag om mobbing og rusmisbruk.

Resten av helga frister TotsåsRock med ett heidundrende program fylt av artister/band som utfyller mange av undersjangrene innenfor hard rock og metal. Det svenske folkmetall-bandet Fejd kommer hele veien fra Trollhättan (like nord for Göteborg), og vil fylle sommernatta på Sørsetra med sin stemningsfyllte låter som passer perfekt inn i villmarks-atmosfæren du opplever på TotsåsRock.

Bandet Gyllengham, også fra Sverige, er i utgangspunktet et soloprosjekt av Mathias Gyllengham (Utmarken), som har produsert countryrock-låter. Han er en nær venn av Totsåsrock, og har derfor med sitt band laget egne opprocka versjoner av disse låtene eksklusivt for TotsåsRock. Hva kan passe bedre på festival i Lierne enn låter som «Vapenskapet» og «Motorsåg och alkohol» ?.

Oslobandet Wildnite kommer til Totsås for å sette 80-talls glamrocken på plass med sitt energiske show som selveste Mötley Crue kan misunne, med Glitter, glam, og sex-appeal så det holder.

For de som elsker litt mørkere metal, kan TotsåsRock slå seg på brystet når de presenterer bla Haunted By Silhouettes, Blodkarsk (egen artikkel I Namdalsavisa) og Dep på scena.

Oslobandet Anchors vil gi publikum en energiboost utav en annen verden når de entrer scena med sin metal-core. Og arrangøren har store forventninger når Paradogmata kommer med sitt debutalbum som er en herlig blanding av både trash, death, melodisk og ett snev av blak metal.

SV1DS1 (Svendsen) skal fylle Mogensdagen med progrock og overhallabandet Bakalao står for pønken, inspirert av band som Hat og Brutal Kuk.

Bandet Boinndrag skal sparke igang publikum på lørdagen med sin festmusikk som er innenfor den gamle sjangeren «Steinkjerrock».

Sist, men ikke minst, «The Golden leaves», ett rockeband preget av bla bluesrock, med hele 9 bandmedlemmer, skal prøve å få plass på TotsåsRock sin utmarksscene, og fylle hele Laksjøen bortover med sin musikk av ekstrem høy kvalitet, energi og eksplosivitet.

Etter endte konserter på fredag og lørdags kveld, blir det fullt lavvoband; Marit´s Rock Tribute, og arrangøren satser på full allsang når gamle rockeklassikere fra bla Deep purple, Thin Lizzy, Motörhead, Rainbow, Whitesnake, Nazareth, Black Sabbath og AC/DC fremføres.

Billetter på : https://kultar.no/billetter/totsasrock/

Sosiale medier: @totsaasrock

Hjemmeside: totsaasrock.no

Leave a Reply