BOB HUND – slipper ny musikk

BOB HUND – slipper ny musikk

Bilder: Henry Moore Selder

Bob Hunds nye album slippes i 2 deler. Først ut er A-siden DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA, som slippes idag den 26e januar. 6 låter spilt inn med Per Sunding som produsent i Tambourine Studios Malmö.


Første gang bob hund møtte Per Sunding var i 1993, og da spilte de inn en halvtime med musikk på 27 minutter. Da var alle sangene dypt gravert inn i både muskelminne og beinmarg.30 år senere var hver sang som et lite puslespill de prøvde å løse sammen, og denne gangen kunne en halvtime med musikk ta 28 dager å spille inn.

«Vi var vanskelige å ha med å gjøre på den tiden. Produsenten fikk et rungende NEI til det dårlige forslaget om å legge til en liten tamburin på et enkelt refreng – nå har vi bedt på våre knær om tamburiner i alle refrengene, men nå var det produsentens tur til å si NEI.» sier Thomas Öberg, bandets vokalist.

All popmusikk krever et blank NEI nå og da. Dette førte dessverre til at sangene tok evigheter å fullføre.

Gitarekvilibristen John Essing har vært på vakt og overvåket alle øyeblikkene av innspillingen og sørget for kvaliteten på produktet fra første tone til siste, i godt over to år.
Likevel er han totalt overrasket over sluttresultatet. — Det har ikke vært lett, sier Jonny.

Noen av sangene var allerede skrevet før BOBHUNDMUSICAL, en forestilling som ble fremført på Helsingborgs Stadsteater 2020. “Men disse melodiene har nå blitt så endret at selv moren deres ikke ville gjenkjenne dem i dag.” sier Thomas

bob hund drar også på vårturné, en lang runde gjennom hele Sverige, med både premiere og avslutning i Norrland. I løpet av 18 kvelder skal de fremføre 18 ulike versjoner av showet «Den uvirkelige sannheten om bob dog». Premieren finner sted i Umeå 27/1.

“Sannheten er mer uvirkelig enn noen gang,” sier bob hunds Thomas Öberg. «Bob Hund har over tid skapt sin egen lille verden og alle stemmene i denne lille verdenen
vil før eller siden bli hevet. Det er glede og misnøye over hverandre.”


Senere i år vil B-siden,”VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT”, slippes

“De vil vekselvis hjelpe og velte hverandre. bob hund prøver å studere en rekke motsetninger, begge med kikkert og mikroskop. Vi kommer garantert til å mislykkes med å rydde opp i konseptene, og til slutt vil Bob Hund sannsynligvis dikte opp flere spørsmål enn svar.”

Leave a Reply