GLUECIFER – Norske rockelegender til Loaded

GLUECIFER – Norske rockelegender til Loaded

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS GLUE – NORSKE ROCKELEGENDER TIL LOADED
 
De gjorde et særdeles etterlengtet og deilig – og uventet – comeback i 2018, og de har heldigvis ikke tenkt å stoppe med det første. Gluecifer tar med seg hitparade og et stykke norsk rockehistorie til Kontraskjæret neste sommer.
 
Med en katalog uten et eneste kjedelig øyeblikk og et viden kjent rykte på seg for å være blant de aller beste livebandene der ute, var det en ekte gladnyhet da GLUECIFER i 2018 returnerte til scenen etter 13 år borte. 
Både form- og popularitetskurven til Gluecifer var stigende i et heseblesende tempo fra midten av nittitallet til midten av totusentallet. Innen det fjerde albumet, «Basement Apes», ble sluppet, var Gluecifer i toppen av albumlistene, og for lengst stødig leverandør av rockehits. «Easy Living», «Desolate City», «Automatic Thrill» og «I Got A War» er alle gode eksempler på klassikere i den norske rockehistorien. Det føltes derfor ekstra stille da bandet bestemte seg for å gi seg i 2005, men desto mer gledelig da de gjenoppstod i 2018!
 
Like før jula kommer og tar helt overhånd er det altså klart at det er til Loaded man skal dersom man vil få med seg Gluecifer i 2023, og dette skjer nærmere bestemt fredag 9. juni. 
 
– Litt nostalgi må man ha, og vi ble fullstendig blåst i bakken da Gluecifer var tilbake på scenen i 2018 – og det enda bedre enn de noen gang hadde vært før! Det er superstas at de kommer til Loaded neste år, da er vi garantert topp stemning og hitparade, sier Loaded-boss Erica Leypoldt. 
 
Tidligere er THE WAR ON DRUGS, AMASON og SPIELBERGS meldt klare for Loaded 2023.
 
––––––––––––––––––––––
 
Om Loaded:
 
Loaded la lista med en sterk festivalplakat i 2022, med blant andre The National, Wilco, Susanne Sundfør, Sharon Van Etten, Thomas Dybdahl, Wet Leg, Kikagaku Moyo, The Dream Syndicate og Snail Mail.
 
Aftenposten skrev om 2022-festivalen at «Loaded satser tilsynelatende på kvalitet over kvantitet, og de vinner på det. Fortsetter de sånn, er dette en festival som er kommet for å bli.» Dette er essensen i hva Loaded skal være – og vi er stolte av fortsettelsen.
 
Mellom festningsmurene og de majestetiske poppeltrærne, og med innseilingen til Oslo og Rådhusets tårn som bakteppe inviterer Loaded til musikalske eventyr, til mat og drikke som skiller seg ut, og til et festivaleventyr i helt unike rammer. Loaded er en byfestival som ikke tar sikte på å slite deg ut, men å lade deg opp.
Billetter i salg nå via Eventim.no / loadedoslo.no.
 
Artister 2023:
The War On Drugs
Gluecifer
Amason
Spielbergs

Leave a Reply